Türk SİHA'ları ABD'li şirketi korkuttu

Ermeni lobisi cephe hattında elde edilen büyük zaferin perde arkasında yer alan Türk SİHA'larına yönelik ABD'li teknoloji devine bir mektup yazdı. Şirket ise iddialar üzerine SİHA'lara yönelik inceleme başlattı.

 Türk SİHA'ları ABD'li şirketi korkuttu
Türk SİHA'ları ABD'li şirketi korkuttu
GİRİŞ 06.11.2020 08:21 GÜNCELLEME 06.11.2020 08:21
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

27 Eylül'de başlayan saldırılar üzerine harekete geçen Azerbaycan ordusu bir ayı aşkın süren çatışmalarda Ermenistan ordusuna darbe üstüne darbe vururken, 28 yıldır işgal altındaki topraklarını geri almak için de Dağlık Karabağ bölgesine doğru hızla ilerleyişini sürdürüyor.

Ağırlıklı olarak cephenin Ağdere ve Hocavend yönlerinde çatışmalar devam ederken, bölgede düzenlenen operasyonlar kapsamında bu zamana kadar 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 200 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldı

BİNLERCE ARAÇ VE SİLAH SİSTEMİ YOK EDİLDİ

Ordusunu yeni nesil silahlarla güçlendirerek Ermenistan'a ait binlerce araç, silah ve füze sistemini imha ederek cephede ezici üstünlük sağlayan Azerbaycan, işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesine doğru ilerleyişini sürdürürken, dağılmakta olan birliklerini toparlamak için cepheye paralı askerler yollayan Ermenistan ordusu ise sahada mağlup olunca farklı yöntem arayışlarına girmeye başladı.

ERMENİ LOBİSİNDEN ABD'Lİ ŞİRKETE SİHA MEKTUBU

İki ülke arasındaki çatışmalarda dengelerin değişmesinde büyük rol oynayan Türk yapımı insansız hava araçlarına yönelik harekete geçen Ermeni lobisi, SİHA'larda kullanıldığını öne sürdüğü yedek parçalara yönelik ABD'li teknoloji şirketi Garmin'e bir mektup yazdı.

'SATIŞLARI DURDURUN' ÇAĞRISI

Amerika Ermeni Milli Komitesi, mektubunda SİHA'larda kullanıldığını öne sürdüğü ABD'li teknoloji şirketlerine ait parçaların Türkiye ve Azerbaycan'a olan tüm satışlarının durdurulmasını istedi.

ABD'li teknoloji şirketi Garmin ise Ermeni lobisinin iddiası üzerine, Türk yapımı SİHA'lar hakkında inceleme başlatıldığını ve gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu.

Yenişafak

YORUMLAR 39
  • Gürsel 3 yıl önce Şikayet Et
    Alın önlemleri alabiliyorsanız tabi bu Abd değilmi 40 yıldır pkk ya silah para yardımı yaparak ayakta kalmasını sağlayan bütün trrör örgütlerini türkiyeye karşı destekleyen gelinen noktada artık eski türkiye yok güçlü olma yolunda önemli işler yapan ve gelecekte nükleer güc olma yolunda mesafe kateden türkiye var.Herkes de ayağını bu duruma göre denk alacak parmak sallama dönemi çoktaaan geçti beyler kabullenin ve saygı duyun
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sihalarımız olmasaydı PKK ya yapılan operasyonlar da onlarca vatan evladı şehit olacak ayrıca operasyon maliyetleri de korkunç seviyelere çıkacaktı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.
    Cevapla
  • Aytekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bir parçası dahi varsa, zaten satmasınlar ki onuda yapalım.
    Cevapla
  • Recepali 3 yıl önce Şikayet Et
    cehennemin dibine kadar yolun var abd ve.ermenistan. Ne yaparsanız yapın bu savaşî türkler kazanacak
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan adiler daha bu tb 2 küçüğü durun aksungur ile akıncı geliyor o zaman görün filmi
    Cevapla
  • Ulubatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bunlar siha gücümüz olmasaydı onlar çoktan bize savaş açarlardı.Boşuna söylenmemiş istikbal göklerdedir diye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri