Şuşa'nın işgalden kurtarılmasına Türkiye'den mesajlar

Şuşa kentinin 28 yıl sonra Ermenistan'ın işgalinden kurtarılması, Türkiye'de de büyük bir sevinçle karşılandı. Dışişleri Baanı Mevlüt Çavuşoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Şuşa'nın Ermeni işgalinden kurtarılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şuşa'nın işgalden kurtarılmasına Türkiye'den mesajlar
Şuşa'nın işgalden kurtarılmasına Türkiye'den mesajlar
GİRİŞ 08.11.2020 13:46 GÜNCELLEME 08.11.2020 21:25
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Azerbaycan adım adım Karabağ'a ilerliyor. Azerbaycana Türk ordusunun havadan ve karadan ateş altına aldığı işgalci güçler, canlarını kurtarabilmek için cepheleri terk ediyor. Azerbaycan ordusu mevcut ilerleyişiyle bugün de Karabağ'a giden yolun kalbi olarak adlandırılan Şuşa'yı işgalden kurtardı.

Şuşa şehrinin sokakları...

Azerbaycan'da, Şuşa'nın alınması büyük bir mutluluğa sebebiyet verirken, her zaman kayıtsız şartsız Bakü'nün yanında olan Türkiye'de de Şuşa'nın alınması sevinçle karşılandı. 

"YENİ ZAFERLERİNİZ MÜBAREK OLSUN"

 

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, Azerbaycan ordusu tarafından Şuşa kentinin işgalden kurtarılmasına ilişkin, "Yeni zaferleriniz mübarek olsun, Şuşa’nın kurtuluşu hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Altun, Twitter hesabından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in ''Teşekkürler Kardeş Türkiye'' yazılı paylaşımını retweet'ledi.

Altun, kendi paylaşımında ise, "Bayraklarımız semalarda ilelebet dalgalansın, birlik ve beraberliğimiz daim olsun aziz kardeşim Hikmet Hajiyev. Yeni zaferleriniz mübarek olsun, Şuşa’nın kurtuluşu hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı.

Şuşa şehrinin sokakları...

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ÜÇ RENKLİ BAYRAĞINLA MESUT YAŞA AZERBAYCAN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter'dan yaptığı paylaşımda ''Azerbaycan’ın kültür başkenti kadim şehir Şuşa’nın azatlığı kutlu ve uğurlu olsun. Bayrak gününde şanlı Azerbaycan bayrağı bir daha inmemek üzere Şuşa’da da dalgalanacak. Üç renkli bayrağınla mesut yaşa Azerbaycan'' ifadelerine yer verdi.

Şuşa şehrinin sokakları...

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: ŞUŞA ZAFERİ HAYIRLI OLSUN, ÇOK SEVİNÇLİYİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeş Azerbaycan’ın zaferi kutlu olsun. Şuşa zaferi hayırlı olsun. Çok sevinçliyiz. Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı" ifadelerini kullandı.

Çelik ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, "Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık" şeklindeki açıklamasını da paylaştı.

"EŞQ OLSUN AZERBAYCAN ORDUSUNA"

Eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da Azerbaycan'ın zaferini tebrik etti. "Şükürler olsun" dedi.

"HASRET BİTTİ"

Milliyetçi Hareket Partisi'nden de konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada  Şuşa'nın işgal altında olduğu 28 yıla vurgu yapıldı.

Şuşa şehrinin sokakları...

"ÇOK CİDDİ BİR GELİŞMEDİ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kana 7 Televizyonunda katıldığı Başkent Kulisi programında konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'e konuya ilişkin açıklamalar yapan Oktay "Hakimiyetin sağlanıyor olması Azerbaycan açısından çok ciddi bir gelişmedir, sevindiricidir." dedi

YORUMLAR 35
  • Vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Prezident, Dediğiniz gibi ezanı okutun orada. Hatta tüm Azerbaycanda... Bakü de cami sayısını da artırın lütfen. 20 yıldır gidip gelirim cami bulmak çok zor orada
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH C.C ya sonsuz hamdolsun.
    Cevapla
  • Zeki 3 yıl önce Şikayet Et
    Tum Turk dunyasinin gozu aydin.
    Cevapla
  • GelecekLinux 3 yıl önce Şikayet Et
    Can Azerbaycan :)
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuşa düştüyse Karabağ da düşmüştür. Erivan şimdi sıranın kendilerine ne zaman geleceğini titreyerek beklesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma