Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ'a helikopter ve insansız hava araçları sevk etti.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında varılan ateşkes anlaşma kapsamında usya, Dağlık Karabağ’a hava gücü gönderdi. Sevkiyatın görüntüleri, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, çok sayıda Mi-8 ve Mi-24 tipi askeri helikopteri, Dağlık Karabağ’a gönderdi. Helikopterlerin An-124 tipi askeri nakliye uçağı ile yapıldığı ifade edilirken; sevkiyat anlarına ilişkin görüntüler de yer aldı.

Yorumlar 64 Yorum Var
  • sel yaz 13.11.2020 20:42
    bu ucak hangi ulkeye ındı , rusyanın ermenıstandakı askeri üssü mu , dağlık karabagda ki 2012 yılında acılan 2.178 mt lık hocalı Stepanakert havalimanınamı gidiyor , bu havalimanı faal değil ucaklar hocalıya değilde ermenistana gidecekse buda tartışılır bır konu .
  • Aslan 13.11.2020 16:46
    Ya buna nasıl müsade ediliyor anlamıyorum. Rusyanın ne işi var Azerbayzcan topraklarında. Şimdi bi de rusları cıkarmak için mi uğraşacağız. Bi 30 senede bu sürer herhalde. Kar yapdığı gün tozar .
  • adem 13.11.2020 16:32
    rusya işgal edecek karabagı
  • (x²+y²-1)³=x²y³ 13.11.2020 16:25
    Hatırlayın! Rusya Soçi Anlaşmasına UYMADI ve İdlib'in çoğunu İŞGAL ETTİ İdlib’de Esad’ın ordusunu ezdik ama anlaşmayla M4 karayolunu Rusya’ya verdik! Şimdi anlaşma gereği Rus askerleri Dağlık Karabağ'a geçtiler. Anlaşmanın bu maddesi anında gerçekleşti AMA diğer maddelerin gerçekleşeceği muallak. Ruslar bu anlaşmaya uymazlarsa ve Azerbaycan ile Nahcivan'ı birbirine bağlayan koridoru kapatırlarsa veya Ermenistan yine saldırırsa ne olur? Sorun şu ki; Böyle bir durumda Azerbaycan karşılık vermek ve Karabağ'a girmek isterse karşısına Rus askerleri çıkacak. SONUÇ: Azerbaycan Karabağ’ı almış oldu AMA bunun karşılığında Rusya beş yıl garantili olarak Dağlık Karabağ’a asker yerleştirmiş oldu.
  • Hasan. 13.11.2020 16:25
    rusya yine sözünü tutmadı sureyede olduğu gibi yine oyun oynuyor.. Meydanı boş buldu fısat bu fırsat..!!
Daha fazla yorum görüntüle