Trump'tan Çin'e darbe: Kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'lilerin Çin ordusuna destek sağlayan Çinli firmalara yatırım yapmasını yasaklamaya yönelik kararname imzaladı.

Trump'tan Çin'e darbe: Kararnameyi imzaladı
Trump'tan Çin'e darbe: Kararnameyi imzaladı
GİRİŞ 13.11.2020 00:51 GÜNCELLEME 13.11.2020 00:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Çin ordusuna finansman sağlayan şirketlere yönelik yatırımlara ilişkin bir kararname imzalandığı belirtildi. 

Çin'in ordusunu ve istihbaratını geliştirmeye yönelik kaynak sağlamak için ABD sermayesini giderek artan bir şekilde sömürdüğüne işaret eden Trump, bu durumun ABD'yi doğrudan tehdit ettiğini vurguladı. 

Trump, Çin'in sivil şirketleri orduyu ve istihbarat faaliyetlerini desteklemeye zorlayarak ülkenin askeri endüstrisini geliştirdiğini belirterek, bu şirketlerin ABD'li yatırımcılara menkul kıymet satarak sermaye artırdıklarını bildirdi.

ABD Başkanı Trump, "Çin, bu şekilde ordusunun gelişimini ve modernizasyonunu finanse etmek için ABD'li yatırımcıları kullanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

YATIRIM YASAĞI LİSTESİNDE 31 ŞİRKET YER ALIYOR

Söz konusu kararname kapsamında, ABD'li şirketler ve kişilerin Çin ordusuna destek sağlayan Çinli firmalardan doğrudan ya da fonlar yoluyla hisse sahibi olması engellendi. 

11 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek kararın Çin'in büyük havacılık, inşaat, teknoloji ve telekomünikasyon şirketlerini etkileyebileceği belirtiliyor.  ABD basınında yer alan haberlerde, Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 31 Çinli firmanın listede yer aldığı kaydedildi. 

Bu şirketlerin çoğunun Hong Kong da dahil olmak üzere Çin borsalarında işlem gördüğü aktarıldı. Söz konusu şirketler arasında yer aldığı belirtilen Çin Mobil İletişim ve Çin Telekomünikasyon şirketleri, ABD borsalarında da işlem görüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Gül 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde şu virusun hesabi sorulsun..adamlar yaydi şimdi sesleri cıkmıyor
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Trupm gider ayak ortalığı karıştıracak
    Cevapla
  • Hkn 3 yıl önce Şikayet Et
    tramp elini cabuk tutup kürelci ceteye darbe yapmali.. yoksa onu yok edecekler secimler hileyle kazanildi..harris denen vahsi yaratik 9 aylik bebekleri kürtaji istiyor bu kadar insanlik düsmani kürselciler.tramp giderse dünya icinde iyi olmaz
    Cevapla
  • Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Biden hile yaptı. Ortaya çıkacak Trump kazanacak seçimi.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    trump devam amerikayi birbirine kat arkandayız
    Cevapla
  • Muhammet Baki 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazikki 11 Aralıkta abd kongresi tatile girmeden ve yeni meclis kongresi secilmeden bir yaptırım TÜRKİYEYE düşünüyorlar Gider ayak dikkat edilmesi lazim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...