Aliyev'den Putin'e: Türkiye olmazsa anlaşma çöptür!

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, Rusya ve Ermenistan’ın bir provokasyonuna karşı Türkiye’nin bölgede olmasını Azerbaycan’ın talep ettiğini kaydetti. İbrahimqızı, anlaşma konusunda Cumhurbaşkanı Aliyev’in Rusya Devlet Başkanı Putin’e, “Türkiye’siz olmaz. Türkiye olmazsa o kağıt parçası çöptür” dediğini aktardı.

GİRİŞ 15.11.2020 08:44 GÜNCELLEME 15.11.2020 09:15
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı, Karabağ’a konuşlanacak barış gücünün beş yıl olan görev süresinin anlaşmaya göre Azerbaycan’ın istemesi halinde uzatılabileceğini belirtti. İbrahimqızı, Rusya ve Ermenistan’ın bir provokasyonuna karşı Türkiye’nin bölgede olmasını Azerbaycan’ın talep ettiğini vurguladı. İbrahimqızı, anlaşma konusunda Cumhurbaşkanı Aliyev’in defalarca Rusya Başkanı Putin’e, “Türkiye’siz olmaz. Türkiye olmazsa o kağıt parçası çöptür” dediğini anlattı. İbrahimqızı, Dağlık Karabağ’a yerleştirilecek barış gücü ile ilgili Yeni Şafak’tan Yasemin Asan'a konuştu. konuştu.

 

 

Azerbaycan Milletvekili Melahat İbrahimqızı.

SİHA’LAR OLMASAYDI 4 YIL SÜRERDİ

 

 

İHA ve SİHA’ların sayesinde Dağlık Karabağ harekâtının 44 günde sonuçlandığını belirten İbrahimqızı, “İHA ve SİHA’lar olmasaydı bu 4 ay mı, 4 yıl mı sürerdi bilmiyoruz. İHA ve SİHA’larla Azerbaycan askeri açıdan güçlendi, topraklarımız özgürleşti, toprak bütünlüğü sağlandı” dedi. Türkiye’nin desteğinin önemine vurgu yapan İbrahimqızı, “Bu süreçte bir devletin iki cumhurbaşkanı, iki savunma bakanı, iki dışişleri bakanı var gibiydi. Hiçbir devlette iki savunma bakanı, iki cumhurbaşkanı, iki dışişleri bakanı yoktur. Daha güçlüydük” şeklinde konuştu.

PUTİN’İN YÜZÜNE: TÜRKİYE’SİZ OLMAZ

İbrahimqızı, anlaşma uyarınca Azerbaycan istemezse Rusya’nın bölgede kalmasının mümkün olmadığını söyledi. Rusya ve Ermenistan’ın bir provokasyonuna karşı Türkiye’nin bölgede olmasını Azerbaycan’ın talep ettiğini dile getiren İbrahimqızı, anlaşma yapıldığı gün telekonferansla Cumhurbaşkanı Aliyev’in defalarca Rusya Başkanı Putin’in yüzüne karşı ‘Türkiye’siz olmaz. Türkiye olmazsa o kağıt parçası çöptür’ dediğini anlattı.

TÜRK ASKERİNİN OLDUĞU YERDE ÖZGÜRLÜK VARDIR

“Bu anlaşmada Rusya nasıl hareket edecekse, Türkiye de o şekilde hareket edecektir. Türkiye olmazsa bu anlaşmanın geçerliliği mümkün değildir” diyen İbrahimqızı, “Rusya ne yapacaksa Türkiye de onu yapacak. Rusya nerede olacaksa, Türkiye de orada olacaktır. Türkiye, Azerbaycan’da oldu, şimdi de Azerbaycan’da olacaktır gelecekte de Azerbaycan’da olacaktır. Türk askerinin olduğu her yerde barış ve özgürlük vardır” ifadesini kullandı.

MODERN KARA VE DEMİR YOLU

Anlaşmada öngörülen Nahçıvan koridorunun önemli olduğunu söyleyen İbrahinqızı, “Türkiye’nin Azerbaycan ile sınırı olması çok önemli. Ekonomik, stratejik, siyasi alanda büyük bir fırsat oldu. Gücümüze güç kattı. Türkiye, Azerbaycan arasında kısa sürede uluslararası standartlarda modern bir kara yolu ve demir yolu inşa edilecek” diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 63
  • Diriliş Ertugrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan Azerbaycana Savaş Tazminatıolarak Nahcivan ile zengilan arasında Toprak parçası vermeli
    Cevapla
  • afy 3 yıl önce Şikayet Et
    putine bunu söylemekkk bile yürek ister.... zira ki ancak bundan anlar..
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş Azerbaycana hiç yakışmadı. En başından beri Türkiye hep destek verdi verecek de. Ama onlar rusyanin oyununa geldi. Söz uçar yazı kalır. Baskan Aliyev böyle diyor ama kağıt denilen sözleşmede Turk askerinden bahsedilmiyor. Rusya durdu durdu turnayı gözünden vurdu. Bu şekilde asla imzalamayacaklardı ki sen bir de kazanan tarafsın. Tam tersi olsaydı bak onlar neler yapardı. Ama inşaallah sonu hepimiz için hayır olur. Çünki her işte hayır vardır.
    Cevapla
  • Fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bazı yorumcuların düşündüğünü devlet düşünmüyor ve sanki devlet aklını kendi aklından aşağı gören bir tutum sergiliyor.Rusya o kadar riski alamaz; ukraynayla ,Gurcistanla papaz olmuş.Turkiye ve Azarbeycanida karşısına alamaz.Devletinize ve kardeş ülkenize güvenmeyi öğrenin artık.Eski Türkiye nin olmadığını, diplomasidede özgüven ve emin adımlar sergileyen bir devletin varlığını kabul edip komplekslerinizden yada algılarınızdan vazgeçin artık...
    Cevapla
  • Bünyamin Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikmetinden sual olunmaz mantığıyla bu işler olmaz kardeş. Enver Paşanın da hikmetinden sual olunmuyordu ama koca İmparatorluğu faciaya sürükledi.
    Cevapla
  • BORDO 3 yıl önce Şikayet Et
    Karabagı almak için zafere giden Askeri durdurmak ve Gece yarısı Rusya ile antlaşma yapmak bu Antlaşmada Türkiyeyi yok saymak Rusyanın adamı aliyevin işidir. burada bir gerçek var Birbirimizi kandırmayalım azerbaycanda ve Türkiyede, zafer naraları atılıyor sosyal medya haber kanalları balon yaparak anlatıyor burada kaybeden Azerbaycan ve Ermenistandır. kazanan sadece Rusyadır Aliyev Azerbaycan topraklarını Rusyaya sattı geçmiş olsun bu arada Aliyev rusların adamıdır..
    Cevapla
  • Analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus askeri karabağ'a girdikten ve istediğini aldıktan sonra anlaşma çer- çöp olmuş bu Rusya ve Ermenistan'ın işine yarar . Anlaşma çöpe giderse Azerbaycan bu defa şeytanın büyüğüne ya baş eyecek ya da baş kaldıracak. Baş kaldırabilir mi ? Yani Karabağ'ı azat etmek için Rusya ile savaşı göze alabilir mi? ???
    Cevapla
  • Rauf 3 yıl önce Şikayet Et
    Sən rusun adamı olarsan İlham Əliyev əsl Azərbaycanlı dı bunu zaman göstərəcək
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor