Pompeo, Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti? ABD'li Bakan'dan imalı açıklama

Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunan Mike Pompeo, hiçbir üst düzey yetkili ile görüşmeyip sadece Patrik ve camii ziyaret etmesi kafalarda soru işareti bıraktı. Mimar Sinan'ın en önemli eserlerinden olan ve çinileriyle göz kamaştıran Rüstem Paşa Cami'ni ziyareti çok konuşuldu ve "Pompeo, Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti?" sorusunu akıllara getirdi. Bu sorunun cevabı ise Pompeo'nun kendi açıklamasında gizli...

Pompeo, Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti? ABD'li Bakan'dan imalı açıklama
Pompeo, Rüstem Paşa Cami'ni neden ziyaret etti? ABD'li Bakan'dan imalı açıklama
GİRİŞ 17.11.2020 17:37 GÜNCELLEME 18.11.2020 09:41
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, teamüllere aykırı bir ziyaret gerçekleştirerek bugün İstanbul'da dini mekanları ziyaret etti. Pompeo ve beraberindeki heyet, Fatih'teki Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Patrikhane ziyaretinden sonra Aya Yorgi Rum Patrikhane Kilisesini gezen Pompeo, burada mum yaktı. Pompeo, daha sonra 1. Bartholomeos'u makamında ziyaret etti. Pompeo, Patrikhane ziyaretinin ardından Eminönü'nde bulunan Rüstem Paşa Camisi'ne geçti.

 

"Pompeo'nun İstanbul ziyareti diplomatik bir skandal"

POMPEO, RÜSTEM PAŞA CAMİ'Nİ NEDEN ZİYARET ETTİ?

 

Washington yönetimi Ayasofya'nın camiye çevrilmesine karşı çıkmış ve bu konuda Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunarak kınama mesajı yayımlamıştı. Pompeo'nun Türkiye ziyaretinde hiçbir yetkili ile temas kurmaması ve Patrik ile görüştükten sonra Rüstem Paşa Cami'ni ziyaret etmesi "Ayasofya mesajı" olarak yorumlandı.

POMPEO'DAN İMALI RÜSTEM PAŞA CAMİİ AÇIKLAMASI

16.yy'da Mimar Sinan'ın elinden çıkan camii, Osmanlı mimarisinin en sıra dışı yapılarından. Çinileriyle göz dolduran camiye hayran kalan Pompeo, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rüstem Paşa Camii'nin güzelliği nefes kesici boyutta. Amerika din özgürlüğüne olan bağlılığında asla tereddüt etmeyecek; bu tür ibadet yerlerinde tüm insanların inançlarını özgürce ve açık bir şekilde uygulamalarına her zaman izin verilmeli" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 14
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Turistlere kuzey kore sistemi uygulansın.
    Cevapla
  • öfkeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Resmen diyor ki biz de gelip ülkenizi işgal ederiz ayağınızı denk alın ama korkmayın bu cami bizim yönetimimiz altındaki bölgede kalsa da cami olarak bırakacağız, ibadet yerlerine saygı duyuyoruz demeye çalışıyor.
    Cevapla
  • süleyman bülbül 1 yıl önce Şikayet Et
    Haydut devlet ABD hiç bir zaman özgürlükçü olamaaaz. Vietnam-Küba-Irak-Afganistan....
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Terörist abd'nin askerleri Irak'ta camilerin içinde neler yaptıklarını gördük, din özgürlüğü imiş hadi oradan. Haydut gangster ve terörist abd.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    A b d nin tek inandığı şey paradır. petrol için orta doğuyu kan gölüne çeviren postallarıyla camileri basan onlar deyimiydi
    Cevapla
  • Emrah Zeynel 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen katılıyorum.
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir turist geldi ve gitti bizim için kıymeti harbiyesi yok
    Cevapla
  • Cinili Camii 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistler arasinda ulkemizde en cok taninip ziyaret edilen camimiz batida blue mosgue diye bilinen Sultan Ahmet Camii idi ishak pasa, Ayasofya, Kariye Cami...leriydi simdide abd li yetkililerin cok guzel cinilerinden dolayi ziyaretiyle artik Rustem Pasa Camide katildi. Osmanlinin muhtesem eseri Camilerimizin tanitimina onem verirsek Rustem Pasa Camimizi cinili cami diye tanitimi yapilirsa Osmanli ve selcuklu camilerimizide tanitimini Camileri ozellikleriyle yaparsak hem batililarin etkilenip musluman oldugu camilerimizin ve ulkemizin tanitimi yapariz hain kalles abd ve pompeonun Turkiyeye tek faydasi batililar arasinda Rustem Pasa Caminin cinili cami olarak taninmasi olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan