BM: Yemen, kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, Yemen'in dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyararak, "Acil önlem alınmazsa milyonlarca yaşam kaybedilebilir” dedi.

BM: Yemen, kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya
BM: Yemen, kıtlık tehlikesi ile karşı karşıya
GİRİŞ 20.11.2020 22:25 GÜNCELLEME 20.11.2020 22:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Yemen’de 6 yıldır süren savaş nedeni ile halk zor günler geçirmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına göre, Yemen dünyanın en derin insani krizini yaşıyor. ABD'nin İran’a karşı yürüttüğü "azami baskı" kampanyasının bir parçası olarak Yemen'deki İran müttefiki Husi grubunu kara listeye alma tehdidinde bulundu. Yardım çalışanları, bu hareketin hayati yardımların ülkeye ulaşmasını engelleyeceğinden korkuyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ABD’nin Husilere yönelik tehdidinin ardından yaptığı açıklamada, Yemen'in dünyanın on yıllardır gördüğü en kötü kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Guterres, "Etkili olan herkesi felaketi önlemek için bu konularda acilen harekete geçmeye çağırıyorum ve ayrıca herkesin halihazırda vahim olan durumu daha da kötüleştirebilecek herhangi bir eylemden kaçınmasını istiyorum" ifadelerini kullanarak, "Acil önlem alınmazsa milyonlarca yaşam kaybedilebilir" dedi.

BM, Yemen'de devam eden savaşları dünyanın en büyük insani krizi olarak tanımlıyor ve insanların yüzde 80'inin yardıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

BM Yardım Başkanı Mark Lowcock yaptığı açıklamada, BM’nin Yemen'deki insani yardım operasyonları için bu yıl ihtiyaç duyduğunun yarısından azını yaklaşık 1,5 milyar dolar aldığını ifade etti. BM, geçtiğimiz yıl Yemen için 3 milyar dolar ödenek almıştı.

BM yetkilileri, ülkedeki ekonomik çöküş ve Covid-19 salgını nedeniyle daha da kötüleşen durumu düzeltmek için savaşı sona erdirmeyi ve barış görüşmelerini canlandırmaya çalışıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • reşadiyeli mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sefa içinde altın uçaklarda uçan arabalara binen altın yataklarda yatan tüm suudları yerle yeksan eyle aminnnnnnn
    Cevapla
  • Halit 3 yıl önce Şikayet Et
    suc bizde hala kurana dayali bir birlik kuramadik gücün olmadigi yerde adalet olurmu?
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanları öldürenler hep iran köpeklwri onlar müslüman değil
    Cevapla
  • tytuu 3 yıl önce Şikayet Et
    müslüman görünümlü batı köpeği yöneticiler bu ne hal
    Cevapla
  • Sadık 3 yıl önce Şikayet Et
    Arabistan, BAE gibi ülkelerde parayı nereye sokacaklarını şaşırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde