Netanyahu'dan Biden'a dolaylı İran mesajı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, P5+1 ülkeleri ile İran arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmaya dönülmemesi çağrısı yaptı.

Netanyahu'dan Biden'a dolaylı İran mesajı
Netanyahu'dan Biden'a dolaylı İran mesajı
GİRİŞ 22.11.2020 18:36 GÜNCELLEME 22.11.2020 18:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Netanyahu, İsrail'in ilk başbakanı Ben Gurion'u anma töreninde yaptığı konuşmada, isim vermeden resmi olmayan sonuçlara göre ABD Başkanı olan Joe Biden'a İran ile varılan nükleer anlaşma konusunda dolaylı mesaj gönderdi. 

 

 

P5+1 ülkeleriyle imzalanan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 2018'de çekildiği nükleer anlaşmaya değinen Netanyahu, "Bir önceki (İran ile yapılan) nükleer anlaşmaya geri dönüş olamaz. İran'ın nükleer silah geliştirmemesini sağlamak için tavizsiz politikaya bağlı kalmalıyız." ifadesini kullandı.

Netanyahu, İran'ın nükleer silah edinmesine ve nükleer anlaşmaya karşı olmaları nedeniyle birçok Arap ülkesinin İsrail'e yaklaşımını temelden değiştirdiğini sözlerine ekledi. 

 

 

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde 2015'te P5+1 ülkeleri ile İran arasında nükleer anlaşma imzalanmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs 2018'de söz konusu anlaşmadan çekilmişti. 

Biden'ın başkanlık koltuğuna oturması halinde İran ile varılan nükleer anlaşmaya yeniden dönebileceği ifade ediliyor.

YORUMLAR 4
  • tito 3 yıl önce Şikayet Et
    terörist devlet israil busefer haklı iranın biti kanlanınca ilk bizi sırtımızdan bıçaklıyor iranın müslümanlığın selâmeti gibi bir derdi yok çok örnek verebiliriz ama bunun en son örneği iran devlet televizyonları Azerbaycanın işgalci Ermenistana karşı haklı savaşında sürekli hristiyan ermenileri destekleyen Azerbaycanı ve Türkiyeyi suçlayan iftira atan yayınları iran gibi otoriter dikta bir rejimde devlet tv si ancak yönetimin aynasıdır Lübnandaki Hizbullah'ın ilk kurucu genel sekreterinin konuşmalarını izleyin anlarsınız zaten adam bunlar gibi fesat ve fitneci olmadığından ev hapsinde
    Cevapla
  • Salihoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    monşer netenyahu iran senin kankandır biz biliriz . 1947 yılından beri terör devleti olan sınırı belli olmayan israil ile diğeri pers yayılmacılığı yapan şii islam düşmanı iranla hiç birbirlerine saldırmışlar mı ? acaba
    Cevapla
  • Abdullah Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    tasmalı bidonun gerçek sahibi konuşmuş emir vermiş.
    Cevapla
  • Ihtiyar 3 yıl önce Şikayet Et
    Golan tepelerini unutmadık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı