Fransa'da Kovid yasakları gevşetiliyor

Fransa'da uygulanan karantina önlemleri, hafifletilmeye başlanacak. Hükümet sözcüsü karantina önlemlerinin üç aşamalı bir şekilde kademeli olarak gevşetileceğini söyledi.

Fransa'da Kovid yasakları gevşetiliyor
Fransa'da Kovid yasakları gevşetiliyor
GİRİŞ 23.11.2020 11:09 GÜNCELLEME 23.11.2020 11:09

Koronavirüs salgını nedeniyle karantina uygulamalarının sıkılaştırıldığı Fransa'da, önlemlerin hafifletilmeye başlanacağı duyuruldu. Hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamalara göre, Fransa önümüzdeki haftalarda korona virüs önlemlerini üç aşamalı bir şekilde azaltmayı planlıyor.

KARANTİNA GEVŞETME PLANLANIYOR

Fransa Başkanı Emmanul Macron, salı günü gerçekleştireceği konuşmada ülkeye salgın ile ilgili bilgi verecek ve 30 Ekim'den bu yana yürürlükte olan kısıtlamaları kısmi olarak gevşetme ihtimalini de duyurabilir.

Hükümet sözcüsü Gabriel Attal'ın Le Journal Du Dimache'a yaptığı açıklamada, "Emmanuel Macron son birkaç haftanın değerlendirmesini yapacak ve stratejimizde nasıl düzeltmeye gittiğimizden bahsedecek. Gündemde karantina önlemlerinin sağlık durumunu iyileştirirken pandemideki yeni dalgalardan nasıl kaçınabileceğiniz olacak." dedi.

ÜÇ AŞAMADA UYGULANACAK

Attal sonrasında "Sağlık durumu ve belirli sektörlerin maruz kaldığı riskler göz önüne alınarak üç aşamalı bir karantina gevşetmesi olacak; ilk gevşeme 1 Aralık'ta olacak, sonra yıl sonu tatilinde ve son olarak 2021'in Ocak ayında da üçüncü gevşeme aşamasına geçilecek." diye ekledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!