Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva işgalden kurtarılan Ağdam kentini ziyaret etti.

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında ağır yenilgiye uğratılmasının ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva işgalden kurtarılan Ağdam’ı ilk kez ziyaret etti.

Aliyeva’nın sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerde konuşan Cumhurbaşkanı Aliyev, ”Şimdi işgalden kurtarılan topraklarımıza geçiyoruz. İstikametimiz Ağdam şehri. İşgal altındaki Ağdam kentini ve bölgesini bir mermi bile atmadan geri aldık. Düşmanı savaş alanında mağlup ederek, Ağdam’ı terk etmeye mecbur bıraktık” dedi.

Yol boyunca sağlam tek bir binanın bile olmamasına dikkat çeken Aliyev, “Evlerimizi, köylerimizi yıkarak topraklarımızı kullanmışlar. Onlar işledikleri bütün askeri suçların hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

ERMENİ SİLAHLI GÜÇLERİ 20 KASIM İTİBARIYLA AĞDAM'DAN ÇIKMIŞTI

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül'de başlattığı Dağlık Karabağ'daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı, Ermenistan'ı ateşkes imzalamaya mecbur bırakmıştı. Ateşkes gereği Ermeni silahlı güçleri 20 Kasım itibarıyla Ağdam'dan çıkmıştı.

ALİYEV BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKTİ

Azerbaycan bayrağının Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından göndere çekilmesi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • yusuf.ir 24.11.2020 08:51
    ardıca büyük azerbaycan yürü turan ordusu maşallah.
  • Leyla 23.11.2020 22:49
    Ilham Aliyev, mübarek olsun.
  • Fatih 23.11.2020 22:13
    Başkana öneri 10 milyar TL lik gıda şirketi birinci yılda 2. Yılda 10 milyarlık makina şirketi 3. Yılda 10 milyarlık yazılım sonra savunma elektronik ilaç vb 10 şirket lazim yoksa ülkenin işi zor bu şirketlere köylü ve Kobiler entegre edilip dünya çapında üretim yapılıp dünyaya pazarlamamiz gerek yoksa her 20 yılda bir kirize girersin ambargo olur bu sistemle 300 yıl daha bir şey olmaz inş umarım başkan duyar da yapar bunları en kolay çıkış yolu küçük firmaları toplayıp üretim hızı ve kalitesi olan bir şirket aracılığı ile pazarlamak boyke anca rekabet edilir
  • Dermanbey Anadolu 23.11.2020 22:12
    Sanki Ruyada gibi geliyordur inanmakta zorluk cekiyor,, Rabbim bir daha yasatmasin
  • muhammet beyazal 23.11.2020 21:54
    korkusuz komutan. zafer senin olsun. tedbiri elden bırakmıyorsun. bu daha güzel...
Daha fazla yorum görüntüle