Joe Biden kabinesini açıkladı! Dikkat çeken isimler

ABD’de 3 Kasım’da yapılan Başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Joe Biden kabinesini açıkladı. Biden Delaware eyaletinde yaptığı basın toplantısında, kabinesi için “Dünyaya liderlik edecek geri çekilmeyecek” dedi. Joe Biden, başkanlık seçimlerinin sona erdiğini tüm dünyaya ilan etti.

GİRİŞ 25.11.2020 00:05 GÜNCELLEME 25.11.2020 00:05
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD'nin seçilmiş Başkanı Joe Biden ulusal güvenlik ve dış politikada çekirdek kadrosunu belirledi.

ABD’de 3 Kasım’da yapılan Başkanlık seçimlerinden zaferle çıkan Joe Biden kabinesini açıkladı. Biden Delaware eyaletinde yaptığı basın toplantısında, kabinesi için “Dünyaya liderlik edecek geri çekilmeyecek” dedi.

Türkiye'yi yakından tanıyan isim de kabinede!


ABD TARİHİNDE İLKLER BARINDIRIYOR

Seçilmiş Başkan Biden, ulusal güvenlik ekibinde görev alacak olan 6 kişinin ismini açıklayarak, ekibin ABD tarihinde ilkleri barındırdığına vurgu yaptı. Biden, “ABD Pasifik ve Atlantik'te küresel liderlik rolü üstlenecek. Gereksiz çatışmalarda rol almayacak. Asya-Pasifik bölgesinde ittifakları güçlendirecek” dedi.

Biden, Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) başına Avril Haines’i atadığını, Haines’in atamasının Kongre tarafından kabul edilmesi halinde teşkilatın başına atanan ilk kadın olacağını açıkladı.

Avril Haines

Seçilmiş Başkan, Haines’in yanı sıra Ulusal Güvenlik Departmanı’nın (DHS) başına Alejandro Mayorkas’ı atadığını ve Mayorkas’ın bu göreve atanan ilk göçmen ve Latin Amerikalı olma özelliğini taşıdığını belirtti. Biden, Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak Jake Sullivan’ın atadığını ve Ulusal Güvenlik Ekibini yönetecek en genç isim olduğunu ifade etti.

'DÜNYADA HER MASADA YERİ OLACAKTIR'

Eski Başkan Barrack Obama döneminde Dışişleri Bakanlığı yapmış olan John Kerry’i Çevre Temsilciliği’ne atayan Biden, Kerry’nin bu göreve seçilmesinin dünyada herkese bu konunun önemini göstereceğini belirterek, “Dünyada her masada yeri olacaktır” ifadelerini kullandı. Kerry ise yaptığı açıklamada, "Hiçbir ülke iklim sorununu tek başına çözemez. Hepimizin başarılı olması için bütün ülkeler bir araya gelmeli. Yoksa hepimiz başarısız olacağız. Başarısızlık bir seçenek değil" dedi.

'AMERİKA GERİ DÖNDÜ'

Biden, Linda Thomas-Greenfield’i Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçiliğine atarken, Greenfield yaptığı açıklamada, "Amerika geri döndü. Çok taraflılık ve diplomasi geri döndü" dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA DİKKAT ÇEKEN İSİM

Seçilmiş Başkan, Obama döneminde Dışişleri Bakan Yardımcılığı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı pozisyonlarında görev almış Antony J. Blinken’ı ise Dışişleri Bakanı olarak atadığını duyurdu. Blinken yaptığı açıklamada, "ABD olarak hem güven hem de tevazuyla ilerlemeliyiz. Dünyanın sorunlarını tek başımıza çözemeyiz. Bu nedenle diğer ülkelerle birlikte çalışmalıyız" dedi.

Antony J. Blinken

Biden atadığı ekip ile ilgili olarak ise, “Bilmeye ihtiyacım olanları söyleyecekler, bilmek istediklerimi değil” dedi.

BIDEN SEÇİMİN SONA ERDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Seçilmiş Başkan Biden, 3 Kasım’da ABD’de yapılan Başkanlık seçimlerinin sona erdiğini duyurdu. Biden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Seçim bitti. Taraftarlığı ve birbirini şeytanlaştırmak için tasarlanmış söylemleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Bir araya gelmeliyiz” dedi.

Öte yandan Pennsylvania ve Nevada’da başkanlık seçimini kazananın Biden olduğu tescillendi.

 

 

YORUMLAR 31
  • odp 3 yıl önce Şikayet Et
    Avril Haines, Kongre tarafından kabul edilmesi halinde CIA teşkilatının başına atanan ilk kadın olacak. İyi de, şu anki CIA Başkanı Gina Haspel erkek mi?
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Turp gitti Bidon geldi, fark nerde? Hiç. ABD aynı ABD, kan, saldırganlık hep aynı. Dolayısıyla aynı hamam aynı tas, herşey yerinde duruyor
    Cevapla
  • Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani dünyayı sömürmeye devam
    Cevapla
  • Neoturk 3 yıl önce Şikayet Et
    Darisi Türkiyenin basina
    Cevapla
  • levent 3 yıl önce Şikayet Et
    biden gümbür gümbür geliyor. yolcu kalmasın.
    Cevapla
  • Şems 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz zor zamanlardan bu günlere geldik. Evellallah ne bidonlar deleriz. Bidon değil güğümleri bile eskitiriz. Herkes değişti değişmeyen bir tek şu zamana kadar biziz bu yoldan artık dönmek yok. Kana kan dişe diş yeterki aklı ve inancımızı bırakmayalım.
    Cevapla
  • Asabi 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende durma yerini al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”