ABD'den 'felaket' haber! Tam iki ay içinde...

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü, 140 bin Amerikalının daha virüsten ölebileceği tahmininde bulundu.

ABD'den 'felaket' haber! Tam iki ay içinde...
ABD'den 'felaket' haber! Tam iki ay içinde...
GİRİŞ 25.11.2020 06:21 GÜNCELLEME 25.11.2020 06:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin Missouri eyaletinde bulunan Washington Üniversitesinde yapılan bir araştırmada, ülkedeki yeni tip corona virüs (Covid-19) vaka sayısının 20 Ocak'a kadar ikiye katlanabileceği belirtildi.

CNN haber kanalının Amerika'nın en iyi tıp fakültelerinden birine sahip Washington Üniversitesine dayandırdığı haberinde, ABD'de başkanlık yemininin yapılacağı 20 Ocak tarihine kadar Covid-19 vaka sayısının 20 milyonu aşabileceği öngörüsüne yer verildi.

Washington Üniversitesi Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü tarafından yapılan başka bir ölçümlemeye göre ise 2 ay içinde 140 bin Amerikalı daha virüsten ölebilir.

KARANTİNA SÜRESİNİN KISALTILMASI GÜNDEMDE

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC), corona virüs bulaşıp bulaşmadığının anlaşılması için gerekli görülen karantina tavsiye süresini kısaltabileceği belirtildi.

CDC yöneticilerinden Henry Walke, Wall Street Journal'e yaptığı açıklamada, "Kurum yetkilileri bir kişide Covid-19 virüsünün olup olmadığını anlamak için gerekli görülen karantina süresini 7 ile 10 gün arasına indirilebilir" dedi.

Walke, karantina süresinin kısaltılması yönünde atılacak bir adımın daha fazla insanın karantina kurallarına uyması adına "teşvik edici" olacağına inandığını ifade etti.

Mevcut durumda, karantina için 14 günlük bir tecrit süresi tavsiye eden Dünya Sağlık Örgütü de süre ile ilgili verileri tekrar gözden geçirdiğini duyurmuştu.

Corona virüs vakalarının günlük takibini yapan Covid İzleme Projesi verilerine göre toplam pozitif vaka sayısının 12 milyon 230 bini aştığı ülkede, 85 binden fazla kişi Covid-19 teşhisi ile hastanede tedavi altında bulundurulurken, hastaneye yatış sayısında ise son 14 gün üst üste en yüksek sayıya ulaşıldığı belirtildi.

Aynı kaynağa göre, bugün ABD'de 151 binden fazla Covid-19 vakası ve 956 ölüm kaydedildi.

 

 

YORUMLAR 7
  • 543 3 yıl önce Şikayet Et
    allahımdan dilerim abdde yanardağlar patlar inşallahda o zaman anlarsız korkuç felaketi amin
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzle çarp. Öyle tahmin et abd pandemide en az 10 milyon kayıp verir
    Cevapla
  • emrah aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • MsK 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hafta sonu tatili degistirilmeli memurlar icin Persembe Cuma işçiler ve esnaf icin Cumartesi Pazar günü olursa Çok güzel olacak
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    korku korku korku....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!