Pakistan'dan İsrail'i tanıma mesajı

İsraille normalleşme adımlarında ismi "Tel Aviv'i tanıyacak ülkeler" arasında geçen Pakistan'dan konuya ilişkin son noktayı koyan bir açıklama geldi. Pakistan, Filistinliler tarafından kabul edilen bağımsız ve yaşanabilir bir Filistin devleti kurulmadığı sürece İsrail’le, diplomatik ilişki kurmayacağını yineledi.

Pakistan'dan İsrail'i tanıma mesajı
Pakistan'dan İsrail'i tanıma mesajı
GİRİŞ 25.11.2020 10:16 GÜNCELLEME 25.11.2020 10:16
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Şu sıralar İsrail'i tanıyacağı spekülasyonlarıyla gündeme gelen Pakistan'dan konuya ilişkin çok net bir açıklama yapıldı. Filistinlilerin gasbedilen hakları kendilerine geri verilmedikçe ve adil çözüm sağlanmadıkça diplomatik ilişki kurulmayacağını açıklayan Dışişeleri Bakanlığı, söz konusu iddiaları yalanladı.

"SPEKÜLASYONDAN İBARET"

Söz konusu açıklama, bazı basın yayın organlarında Pakistan’ın da İsrail’i tanıyacağı iddasının ortaya atılmasının ardından geldi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, söz konusu iddianın temelsiz ve bir spekülasyondan ibaret olduğunu belirtti.

"ADİL VE KALICI BİR BARIŞ İÇİN"

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü konuya ilişkin bir soruya Başbakan Imran Khan’ın son açıklamalarına atıfta bulunarak yanıt verdi ve Filistin halkını tatmin edecek bir çözüm olmadığı sürece Pakistan’ın İsrail’i resmen tanımayacağını söyledi.

Sözcü “Adil ve kalıcı bir barış için Birleşmiş Milletler ve İslam İşbirliği Teşkilatı kararlarına uygun, 1967 öncesi sınırlar içerisinde, Kudüs El Şerif’in başkent olduğu, iki devletli bir çözüm olması mecburidir” ifadelerini kullandı.

İSRAİL-PAKİSTAN İLİŞKİLERİ

Pakistan, kuruluşundan bu güne resmi olarak İsrail’i tanıyan bir ülke değil. Pakistanlılar İsrail’i ziyaret de edemiyorlar çünkü Pakistan pasaportu İsrail’de geçerli değil.

İsrail’in Bahreyn, Sudan ve Birleşik Arap Emirlikleri’yle ilişkilerini normalleştirmesi, haftasonu İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun gizlice Suudi Arabistan’a giderek Veliaht Prens Selman’la görüştüğünün iddia edilmesinin üzerine gözler Pakistan’a da çevrildi.

YORUMLAR 35
  • Emir Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Katar hariç tüm arap ülkelerinin yöneticilerini toplasak senin bir ayakkabın etmez.
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    ITRAIL VE FILISTIN konusu birde baska yönden ele alinmali söyle ki !! MADEM bir cok islam ülkesi itraile kafa tutmaktan aciz ve korkuyor cünki abd devreye girip kuduz it gibi cesitli saldirilar yapyior bu illede savas anlami nda degil ekonomik olarak ta savas veriyor o halde ITRAIL ile yakinlasan misir bae suud bahreyn gibi it lere karsi ticaret dahi her adim atilarak yalnizlastirma siyaseti izlenmeli mesela BAE ile tüm ilikiler askiya alinmali sadece ITRAIL ile degil
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    ISLAM ülkeleri icinde TÜRKIYE den sonra en serefli durus pakistan dir keske tüm diger ülkelr de en az pakistan kadar dik durmayi serefli olmayi basarsalardi simdi FILISTIN baska bir sekilde olurdu itrail bu kadar isgal edemezdi ama yinede yetersiz tabii itrail 1967 sinirlarina cekildeikce gerekirse tüm islma ülkeri tarafindan HEDEF yapilarak gerekirse savas a kadar gidilecegi mesaji verilmedikce ITRAIL durmayacaktir
    Cevapla
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım benim. Kim Türkiye ile Dost olursa her zaman faydasını görür. Kim de Türkiyeye dşmanlık beslerse doğduğuna pişman olur.
    Cevapla
  • Maruf 3 yıl önce Şikayet Et
    Gardaşımsın Bro. Jeve Pakistan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'