Rus basını: Çin İHA'larından vazgeçtiler! Türkiye'den Bayraktar TB2 alacaklar

Rus basını, Dağlık Karabağ’da ortaya koyduğu başarı nedeniyle Kazakistan'ın Çin İHA'larından vazgeçip Bayraktar TB2 satın almayı planladığını yazdı.

GİRİŞ 28.11.2020 17:18 GÜNCELLEME 30.11.2020 08:04
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Kazakistan Savunma Bakanlığının Bayraktar TB2 ilgisi Rus basınında gündem oldu. Uzmanların, Bayraktar TB2'lerin Rus silahlarının güvenilirliğini ciddi şekilde zayıflattığına yönelik ifadelerine yer veren Rus basını, Türk İHA'larının Dağlık Karabağ'daki başarısına da vurgu yaptı.

 

KAZAKİSTAN, BAYRAKTAR TB2 SATIN ALMAYI PLANLIYOR

Basında yer alan haberde, "Kazakistan Savunma Bakanlığı, Kafkasya'daki çatışmalarda muazzam bir üstünlük ortaya koyan ve yenilmez denilen modern hava savunma sistemlerini bile yerle bir eden Türk Bayraktar TB2'yi satın almayı planlıyor" denildi.

 

ÇİN İHA'LARINDAN VAZGEÇTİLER

Daha önceden Çin İHA'larına yönelen Kazakistan'ın, Kafkasya'daki başarısı sonrası Bayraktar TB2'ye yöneldiğini belirten Rus basını, Kazakistan ordusunun yakın gelecekte çok sayıda Türk İHA'sına sahip olacağını iddia etti.

Kazakistan'dan kritik ziyaret: S/İHA tesislerini incelediler

DÜN TSK’NIN İHA ÜSSÜNÜ ZİYARET ETTİLER

Milli Savunma Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, "Kazakistan Savunma Bakanlığından bir heyet, İHA ve tesislerinin incelenmesi kapsamında 23-25 Kasım 2020 tarihleri arasında 14'üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığını ziyaret etti" denildi.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 199
  • mfu 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalniz Kazakistan sıkıntılı bence çünkü Rusyayla etle tırnak gibiler.Tb2 leri alip Rusyaya verebilirler.Teknolojisini çözmek için iyi analiz edilmeli .
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk devletleri ni kazanmalıyız vize kaldırmalıyız onlar ata yurdu Türkistan kökünü geldi yer
    Cevapla
  • Ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu İHA' ların motorunu ve haberleşme sistemlerini satın aldığımız ülkeler onay vermeden satma şansımız yok. Ayrıca bu ermenistan olayları nedeniyle Kanada satış yapmayacağını açıklamıştı.
    Cevapla
  • Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Sattıklarımızıdamı görmedin. Seninki laf ola beri gele
    Cevapla
  • Abdulah kaplan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberleşmin bu kadar kolay olduğu günümüzde sen nasıl gündemi takip ediyorsun sadece kamera alıyorurduk kanadadan artık onada gerek kalmadı
    Cevapla
  • Tamer 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi mağarada yaşadın şu son bir yıldır?
    Cevapla
  • y c 3 yıl önce Şikayet Et
    kanada ile artik iliskimiz kalmadi satis acildi yerli ve milli kamera sistemi ile satis olucak...
    Cevapla
  • İsrafil Güner 3 yıl önce Şikayet Et
    ASELSAN daha iyisini yaptı bile haberiniz yok
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İsmail kardeşim sen haberleri takip etmiyorsun ya da 1 yıl geriden geliyorsun. Artık 100% biz üretiyoruz İHA ve SİHA'lari kimse engel koyamaz merak etme. Kedi gözü ürettik kamera görmedin mi haberlerde. Motorunu da biz yapıyoruz tamamen 100% yerli herşeyi ile !
    Cevapla
  • MAHMUT ALPAY BALABAN 3 yıl önce Şikayet Et
    TB2 bin Daglik karabagda Ermenistan ordusunu darmadağın ederek anlaşmaya yanasilmasi ülkemizin başarısı olarak kabul ediyorum bundan da Türk olarak çok gururluyum mutluyum.Turk dünyası için hayırlı olsun.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Özbekistan Pakistan Endonezya Ukranya Malezya Gürcistan Cezayir Filipinler ile de Savunma sanayi is birliği anlaşması yapiliyor.Ayrıca Deniz de Milgem gemilerine F35 yerine DİHA yapıldı.Uçak gemisi yıl sonu suprizi olacak.Doğu Akdeniz için çok önemli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!