Almanya: İran'dan gelen haberlerden kaygılıyız

Almanya'nın, İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından bu ülkeden gelen haberlerden kaygılı olduğu belirtildi.

Almanya: İran'dan gelen haberlerden kaygılıyız
Almanya: İran'dan gelen haberlerden kaygılıyız
GİRİŞ 28.11.2020 20:09 GÜNCELLEME 28.11.2020 20:11
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, ülke medyasına yaptığı açıklamada, Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından temkinli olunması çağrısında bulundu.

 

 

Sözcü, gerilime hiç ihtiyaç duyulmadığı bir dönemde Farihzade'nin öldürülmesinin bölgedeki tansiyonu tekrar artıracağını kaydetti.

"İran’dan gelen haberlerden kaygılıyız." ifadesini kullanan sözcü, tüm tarafları gerilimin daha da artmasına yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti.

 

 

İran nükleer programının kilit isimlerinden Muhsin Fahrizade, dün Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybetmişti.

- İran Cumhurbaşkanı Ruhani suikasta cevap verileceğini söylemişti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bilim insanı Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin İsrail'in tuzağı olduğunu ve suikasta yanıtın uygun bir zamanda verileceğini söylemişti.

Ruhani, suikastın ardında İsrail'in olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görevden ayrılmadan "kaos" hedeflediğini ifade etmişti.

- İran Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı İsrail'i tehdit etmişti

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami de Fahrizade'nin ölümünden İsrail'i sorumlu tutarak, Tel Aviv yönetimini tehdit etmişti.

Selami, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Siyonistler nükleer bilimcimizi öldürdü ancak bu adımın karşılığını nerede verdiğimizi kendileri bilir. Biz açıklamıyoruz fakat onlar biliyor. Geçmişte sahada hiçbir adımı karşılıksız bırakmayacağımızı gösterdik." ifadelerini kullanmıştı

YORUMLAR 14
  • analiz 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Fransa sokakları endiselendirmiyor hiç.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransadaki olaylardan da biz kaygılıyız
    Cevapla
  • yavuz Yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafirden dost olmaz
    Cevapla
  • sorgu 3 yıl önce Şikayet Et
    abd israil vurdugu zaman suikast yaptigi zaman abd yi kinamayin iranda onemli bir bilim adami oldurulunce hemen endiselenin bravo Almanya
    Cevapla
  • hasan el-hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    fransa daki olaylardan kaygılı mısınız? ama yok basın özgür lakin fransa ile ilgili haber yok. pariste sokakalar yanıyor haber yok. alçaklar sizi. allah kahretsin sizleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor