Terör örgütü katliam yaptı: Köyü basıp 110 çiftçiyi öldürdüler

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram tarafından çiftçilere düzenlenen saldırıda 110 kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü katliam yaptı: Köyü basıp 110 çiftçiyi öldürdüler
Terör örgütü katliam yaptı: Köyü basıp 110 çiftçiyi öldürdüler
GİRİŞ 29.11.2020 17:55 GÜNCELLEME 29.11.2020 18:00
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Nijerya’da Borno eyaletinin Maiduguri şehrinde pirinç tarlasında çalışan tarım işçilerine dün Boko Haram terör örgütü tarafından saldırı düzenlenmişti. Nijerya hükümeti tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 44’ten 70’e yükseldiği bildirilmişti. Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Borno eyaletinde çalışkan tarım işçilerimizin teröristler tarafından öldürülmesini kınıyorum. Bu anlamsız cinayetlerden tüm ülke zarar görüyor” ifadelerini kullanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Boko Haram tarafından tarım işçilerine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 110’a yükseldiği aktarıldı.

BOKO HARAM SON 10 YILDA EN AZ 36 BİN SİVİLİ KATLETTİ 

Geçtiğimiz ay iki ayrı Boko Haram saldırısında 22 işçi hayatını kaybetmişti. Nijerya’da Boko Haram örgütünün saldırılarında son 10 yılda en az 36 bin sivil hayatını kaybetti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • MURAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye acil duruma el koymalı ve Nijerya ya askeri güç gönderip teröristlerin tamamını yok etmeli, nerde bir mazlum ölürse herkes bilmeli ki Müslüman Türk bunun intikamını alır.
    Cevapla
  • xray 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu örgütün ipleri israil ve abd nin elinde. Afrikayı kaosa sürüklemek için kurulmuş siyonist destekli terörist bir grup. Fransa ve avrupali bazi ülkelerde destek veriyor.
    Cevapla
  • Basri 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız ABD ortak yapımı
    Cevapla
  • Mardinli Sevgul 3 yıl önce Şikayet Et
    Dunyadaki tum terör örgütlerini teror devleti siyonist israil ve suc ortagi amerika ile fransa kurup yönetmektedir parasınıda birleşik terör emirlikleri vermektedir
    Cevapla
  • KürdTürk kardeştr 3 yıl önce Şikayet Et
    Hainler piyonlar katiller
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi