İskeçe Müftüsü’ne ölüm tehdidi

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya’da yine ırkçı bir saldırı yaşandı. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin ailesiyle yaşadığı apartmanın asansörüne Yunanca, “İyi Türk, ölü Türk’tür”, “Hoca, yüzüne ...” gibi mesajlar yazıldı.

İskeçe Müftüsü’ne ölüm tehdidi
İskeçe Müftüsü’ne ölüm tehdidi
GİRİŞ 29.11.2020 10:03 GÜNCELLEME 29.11.2020 20:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Batı Trakya ırkçı bir saldırıya sahne oldu. İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'nin ailesiyle yaşadığı apartmanın asansörüne, Mete'yi hedef alan küfür ve tehdit içerikli ırkçı yazılar yazıldı.

Asansör camına “H.A” imzasıyla Yunanca yazılan mesajda, “İyi Türk, ölü Türk'tür”, “Hoca, yüzüne ...” gibi ırkçı nefret mesajları ve hakaretler yer aldı. Olayı sosyal medya hesabından duyuran Mete, “Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak 'azınlık rahattır, eşitlik vardır' diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır? Bina sakinleri, emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz” paylaşımında bulundu.

DİYANET İŞLERİ'NDEN TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yunanistan'da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik ırkçı tehdit mesajı yazılmasına tepki gösterdi.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'ye yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, Batı Trakya'da Türk azınlığına ve temsilcilerine yönelik ırkçı gruplar tarafından sürdürülen nefret dolu tutumun faillerinin Yunanistan makamlarınca bir an önce adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

 

YORUMLAR 4
  • Uyan Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Sümela manastırı Yatılı Kuran Kursu yapılsın.
    Cevapla
  • 42konya 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin ve diyanetin memurlarına sahip çıkmasının arka olmasının zamanı gelmiştir, kimse din görevlilerimize dokunamamalı
    Cevapla
  • #avşarın delisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanka müftü yunan vatandaşı. Batı Trakya türkü. Diyanetin elemanı değil senin anlayacağın... Onlara sahip çıkmak için yunanistanın yarısını geri alacaz...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı trakyayı ve adaları alma vakti gelmiştir. Tarih bizi çağırıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar