Haber7 yazarı Taha Dağlı "Dünya Masası" adlı programında gündemdeki konuları değerlendirdi.

"15 ülkeyi kapsayan Asya Pasifik anlaşması Avrupa'yı olumsuz etkileyecek. Bunun üzerine AB'nin sekteye uğrayan ticaretini canlandırması için Türkiye ile yakınlaşması bekleniyor. Körfez'de ise Suudi Arabistan benzer bir uğraşı içinde. Trump sonrası döneme hazırlık yapan Riyad, Türkiye-Katar-Suudi Arabistan üçgeninde bir güç oluşturmak istiyor. Suriye'de ise PKK/PYD'ye yönelik SMO operasyonları devam ederken bir anda DAİŞ terör örgütü hortladı. Petrol rafinerisine yönelik saldırıyı 2016'da bitirildiği açıklanan DAİŞ'in üstlenmesi dikkat çekti."

Yorumlar 14 Yorum Var
  • HASAN 01.12.2020 21:16
    yaaa AB Türkiyeyi asla birlige almaz zaten almasınlar da artık alırlarsada ancak yeniden kapütilasyonlar şartlarıyla alırlar artık ona ne kadar almak denirse sömürge denir
  • tunctunc 01.12.2020 17:07
    Yillardir avrupalilarin Türkiye ile i$i yoku$a sürmesi yüzünden yani bir anlamda istenmiyen Türkiye olarak avrupanin tek cikari Türkiyedir.Aramiz ne kadar bozuk egri bügrü olsada eger avrupa bize göz kirpsin hemen her$ey he deriz..Bu konuda asla asla asla bir duru$ sergilemeyiz.Cünki bu güne kadar bunu defalarca gördük.
  • Argıthanlı 01.12.2020 16:52
    Biden denen gelirgelmez deaş komutanları arka buldu obama dönemin paçavraları yine ortaya çıktı trump onlara tolerans vermemişti demekki.
  • Fuat 01.12.2020 16:48
    Bence en iyisi AB, ABD ve diger ortadoğu ülkeler ile ticaret birligi kurnak yanına asyada demokratik ülkeler hindistan indonezya vesaire olabilir dinsiz ateist komunist faşist çin ile hiç bir değer paylamışıyoruz ne yemekleri ne yemek kültürü o dinsiz ateist çinlilerle hiç bir ortak degerlerimiz yok.
  • Akkoyunlu 01.12.2020 15:47
    Onun için yaptırım uygulamaya çalışıyorlar... Bizim önce iyi bir yol belirlememiz lazım... Ama bu ab ABD ile değil ortak bir yanımız olan devletlerle....
Daha fazla yorum görüntüle