Azerbaycan'dan çok önemli bir hamle daha geldi. İşgalci Ermenistan'ın elinde bulunan topraklarını geri almaya devam eden Azerbaycan ordusu ekonomik önemi yüksek olan Kelbecer ilindeki “Söyüdlü (Zod)” altın madenini ele geçirdi. Böylelikle ekonomik değeri çok yüksek olan ve Ermenistan'ın binbir hileyle elinde tutmaya çalıştığı altın madeni tekrar Azerbaycan'ın hakimiyetine girmiş oldu.

Kelbecer ilinde bulunan altın madeninden vazgeçmek istemeyen Ermenistan tuhaf bir uygulamaya gitmişti. Ermenistan 28 yılı aşkın süredir yağmaladıkları Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesindeki “Söyüdlü (Zod)” altın madenini iade etmek istememiş ve bunun üzerine komik bir uygulamaya girişmişti.

SINIR KAPATILDI DEDİLER!

Kelbecer ile Ermenistan’ın Vardenis bölgesi arasındaki "sınırın kapatıldığını" gösteren fotoğraflar ve videolar Ermeni medyasında yayınlanmaya başlanmıştı.

SAHTE SINIRA KAPI!

Ermeni tarafı sözde sınıra kapı koyarak kırmızıya boyamıştı ancak bu nokta Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerçek devlet sınırından uzakta yani Kelbecer ilinin içinde bulunuyor. 

SANAYİ REZERVİ 112 TON

Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na göre Söyüdlü sahasının sanayi rezervinin 112,5 ton olduğu belirtildi. Bakanlık açıklamasında, Kelbecer bölgesindeki mevcut sahaların rezervlerinin yeniden incelenerek, değerlendirileceğini vurguladı.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Vatanim 03.12.2020 15:42
    Hak Yerini Buldu ...
  • muhammed 03.12.2020 14:09
    Karabağ Azerbaycandır. Azaebaycan karabağdır.
  • Murat Mert 03.12.2020 13:41
    Ermeniler macron a çok güvendi...Koca bir hayal kırıklığı...Kafalarının karışık olması normal, Azerbaycanlı kardeşlerimiz normal düşünmeyi zorla öğretecek onlara.
  • Mehmet 03.12.2020 12:05
    Karabağ Azerbaycandır.
  • Süleyman 03.12.2020 10:33
    Bence bugüne kadar çıkardıkları altının parasını almalıyız
Daha fazla yorum görüntüle