Gazze'de haftasonu tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 11 Aralık'tan itibaren ay sonuna kadar her hafta cuma ve cumartesi tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı. Açıklamada ayrıca 7 Aralık'tan itibaren lise ve kreşler hariç tüm okullar, üniversiteler, ana okulları ve camilerin kapatılacağını kaydedildi.

Gazze'de haftasonu tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak
Gazze'de haftasonu tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak
GİRİŞ 04.12.2020 00:34 GÜNCELLEME 04.12.2020 01:19

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bizm ve Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Kovid-19 tedbirleriyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Bizm, Kovid-19'la mücadele kapsamında her gün 20.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının bundan sonra 18:30'da başlayacağını, bu çerçevede tüm mağaza, tesis ve sektörlerin her gün 18.00'de kapatılacağını belirtti.

TÜM CAMİLER CUMARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN KAPATILACAK

Önlemler kapsamında 7 Aralık'tan itibaren lise ve kreşler hariç tüm okullar, üniversiteler, ana okulları ve camilerin kapatılacağını kaydeden Bizm, 11 Aralık'tan itibaren de ay sonuna kadar her hafta cuma ve cumartesi tam gün sokağa çıkma yasağı uygulama kararı alındığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra da Gazze'de vaka sayılarında artış görüldüğünü ve yeni bir Kovid-19 dalgasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Kudra, Gazze'de 18 ile 50 yaş arasındaki kişilerin virüse yakalanma oranının yüzde 60'a ulaştığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi