Türkiye’nin geliştirdi, ABD övgüler yağdırdı

ABD’li yayın organı Bloomberg, Türkiye’nin geliştirdiği İHA ve SİHA teknolojisinin, geçen yıl Libya’da ve yakın zamanda da Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ Savaşı’ndaki başarısını öven bir haber yayınladı.

Türkiye’nin geliştirdi, ABD övgüler yağdırdı
Türkiye’nin geliştirdi, ABD övgüler yağdırdı
GİRİŞ 05.12.2020 07:41 GÜNCELLEME 05.12.2020 07:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Amerikan gazeteci Leonid Bershidsky imzalı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın baş teknik sorumlusu olarak görev yaptığı bir Türk şirketi olan Baykar tarafından geliştirilen TB2, geçen yıl Libya'da Rus uçaksavar sistemi Pantsir'e karşı önemli bir başarı elde ettiği vurgulandı.

Benzer şekilde, geçtiğimiz günlerde de Dağlık Karabağ'da, aynı insansız hava aracı Ermeni tankları, topları ve yine bazı Rus yapımı uçaksavar teçhizatı üzerinde de oldukça etkili olduğu aktarılan haberde "Ermenistan’ın Rusya’ya güvenerek kullandığı Pantsir, Türk insansız hava araçlarına karşı önemli derecede savunmasız kaldı. Türk SİHA’ları, Azerbaycan'ın 1990'lardan bu yana Ermenistan işgali altında olan toprakların çoğunu geri almasını sağladı” denildi.

 

 

YORUMLAR 14
  • Sakar 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman yaptığımızı bilelim ama daha güzelini her zaman yapalım..
    Cevapla
  • Nuri 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah üretiriz
    Cevapla
  • Vatandaş... 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar aman övmesin bunlar överse bi sıkıntı var demek...
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık güzel paylaşım teşekkürler
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Artik cep telefonu ve bilgisayar uretmeliyiz veteriner üretiklerinden bahsetmiyorum çünkü cok kötüler dünya piyasalarında satila bilcek cep telefonu bilgisayar uretmeliyiz bunun alt yapısını oluşturmasını sağlamalıyız bir an önce
    Cevapla
  • Umur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir arkadaş yorumunda ASELSAN 1919 dan bahsetmiş Devletimiz ASELSAN a yine bir şans verse O zamanlar dünyaya getirdiği titreşim yeniliği gibi yeni bir özellik daha getirirler belki dünyaya Üstelik şimdiki ASELSAN o zaman ki aselsandan yüz kat daha güçlü Direk ASELSAN markasıyla hemde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?