Trump talimatı verdi: ABD askerleri bir ülkeden daha çekiliyor

Seçimlerden önceki açıklamalarında Afganistan, Irak ve Somali'deki Amerikan askerlerinin sayısının azaltılacağı mesajını veren ABD Başkanı Donald Trump bu doğrultuda beklenen adımını attı. ABD Başkanı Trump, Somali'deki Amerikan askerlerinin çoğunun 2021 başına kadar geri çekilmesi talimatını verdi.

GİRİŞ 05.12.2020 07:56 GÜNCELLEME 05.12.2020 09:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Trump'ın talimatına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

 

 

Açıklamada, "Başkan Trump, Savunma Bakanlığı ile ABD Afrika Komutanlığına, Somali'deki askeri personelin çoğunluğunun 2021'in başına kadar yeniden konumlandırılması talimatını verdi." ifadesine yer verildi.

700 ASKER BULUNUYOR

 

 

ABD'nin Somali'de yaklaşık olarak 700 askerinin olduğu belirtilirken, geri çekilme takvimine ilişkin detaylar güvenlik gerekçesiyle açıklanmadı.

Öte yandan Wall Street Journal gazetesi, Somali'den çekilecek askerlerin bazılarının Kenya ve Cibuti'deki üslere nakledilebileceğini iddia etti.

SÜRPRİZ ZİYARET GERÇELEŞTİRDİ

3 Kasım seçimlerinden sonra Trump tarafından Savunma Bakan Vekilliğine getirilen Christopher Miller, sürpriz bir şekilde geçen hafta Somali'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve orada görev yapan Amerikan askerleri ile bir araya gelmişti.

ABD Başkanı Trump, seçimlerden önceki açıklamalarında Afganistan, Irak ve Somali'deki Amerikan askerlerinin sayısının azaltılacağı mesajını vermişti.

YORUMLAR 13
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    gøz boyama kesin yine seytanlik pesinde anlamadigim usa bin asker olur arap ve afrika nerde ise hepsini konrol ediyor ne isterse yapiyor demek o ulke halk tam mal cikip de def ol diyemiyor birlik olup tek yaptiklari on avrat alip yuz cocuk yapmak baska seye kafa basmiyor galiba
    Cevapla
  • Oha 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi hinlikvar bunlar askerçekiyom dediklerinde bir asler çekerlerse yerine iki asger getiriyorlar inanmam
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleti kandırmaya çalışıyorlar.. İnanmayız..
    Cevapla
  • Eraycan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar geri çekmezler, başka yere taşıyacaklardır.Mesela Yunanistandaki yeni üslerine Bulgaristana . Çünkü bunların ödeneklerini geri kalmış yada gelişmekte olan ülkeleri sömürerek alıyorlar.
    Cevapla
  • Ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon Trump ı takmıyor. Abd ve dünyayı Pentagon yönetiyor.
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump'ı takmıyor diye bir durum yok. Trump'ın daha önceki kararlarından nasıl vazgeçirildiğini james jeffrey anlatıyor. Eğer Trump ikna edilemeseydi mecbur çekeceklerdi o askerleri. Her yerde Trump yanlısı var da Trump'ın başkan atadığı yerde mi adamı yok:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Bakan Yerlikaya açıkladı: Cezalar iptal edildi