Pakistan Başbakanı İmran Han'dan Türk dizilerine övgü

Pakistan Başbakanı İmran Han, "Türk dizileri, ülke halkına, özellikle gençlere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan'da yayımlanıyor" dedi. Han, TRT dizilerini örnek verdi.

Pakistan Başbakanı İmran Han'dan Türk dizilerine övgü
Pakistan Başbakanı İmran Han'dan Türk dizilerine övgü
GİRİŞ 06.12.2020 10:58 GÜNCELLEME 06.12.2020 10:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Pakistan Başbakanı İmran Han, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, toplumun cep telefonlarının yanlış kullanımı dolayısıyla "yıkıma" uğradığına işaret ederek, "Bir şeyleri yasaklayamazsınız ancak halka alternatif eğlenceler sağlayabilirsiniz" dedi.

TÜRK DİZİLERİNE ÖVGÜ

Pakistan’ın Türk dizileri "Yunus Emre Aşkın Yolculuğu" ve "Diriliş Ertuğrul" gibi yapımlar üretmeyi deneyeceğini kaydeden Han, "Türk dizileri, ülke halkına, özellikle gençlere eğitim vermek ve iyi rol modeller sağlamak amacıyla Pakistan’da yayımlanıyor" diye konuştu.

TRT 1'İN DİZİLERİ YAYINLANDI

Pakistan’da Han'ın talebi doğrultusunda, geçen ramazan ayında TRT1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul, hafta başında da Yunus Emre Aşkın Yolculuğu dizileri Urduca dublajla devlet televizyonu PTV’de yayımlanmaya başladı.

Han, 1 Aralık'ta yaptığı açıklamada, "PTV'de yayımlanan Yunus Emre dizisini tasavvufla ilgilenenlere güçlü bir şekilde tavsiye ediyorum" diyerek, 25 Nisan'da da Diriliş Ertuğrul dizisi hakkında, "Pakistanlı gençler, İslam tarihi ve ahlakını Türk dizisi izleyerek öğrenebilir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'A YOĞUN İLGİ

Pakistan'da yoğun ilgiyle karşılanan Diriliş Ertuğrul dizisinin YouTube'daki "TRT Ertugrul by PTV" kanalının abone sayısı 10 milyonu aştı. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman diyen türk dizilerinden uzak durun.
    Cevapla
  • yani 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman yasak elma yi felan izlettirme
    Cevapla
  • laedri 3 yıl önce Şikayet Et
    imran han adamın dibisin...
    Cevapla
  • NuR76 3 yıl önce Şikayet Et
    Trt deki dizilere cocuklarimizla baka biliyoruz acik sacik bölüm yok bari. Ve tarihimizi daha kolay ögreniyorlar. Devam böyle
    Cevapla
  • Ysfhll 3 yıl önce Şikayet Et
    Haberde sayılan dizilere lafım yok. Ama diğer bütün diziler aileyi, ahlakı bozmaya, parçalamaya ant içmişçesine kıyasıya yarış halindeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor