Libya'da kağıt üstinde ateşkes imzalanmış ve BM öncülüğünde 'Libya Siyasi Diyalog Forumu' ile seçime giden geçiş sürecinin yönetilmesi masada olsa da ülkede çatışmalar, siyasi hamleler açık veya gizli devam ediyor.

LİBYA'DAN FRANSA VE MISIR'LA DİRSEK TEMASI

Libya Siyasi Diyalog Forumu toplantılarında beklenen sonuçlar elde edilememesinin yanı sıra hükümetin Fransa ve Mısır'la olan dirsek teması gibi Türkiye'yi rahatsız eden gelişmeler de yaşanıyor. 

10 GÜN ÖNCE FRANSA'YA GİTTİLER

CNN Türk'ün elde etttiği bazı bilgilere göre 10 gün önce Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti temsilcileri, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ve Libya Savunma Bakanı Selahaddin Nemruş ile bir araya geldi. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti başkanı Serrac'ın yer almadığı görüşmede Serrac'ı temsilen Nemruş yer aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN TELEFONLA UYARDI

Edilnilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Başağa ve el-Mişri'nin son günlerde attığı adımlardan duyduyğu rahaatsızlığı iletti. Son haftalarda paris'e gidilmesi ve Fransa İçişleri Bakanı, Fransa Savuınma Bakanı ve Fransa Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirilmesi, Fransız bir şirketle bir güvenlik anlaşması yapılması Ankara'da rahatsızlığa eden oldu. Erdoğan sadece Fransa değil Mısır ziyaretinden de rahatsız olduğunu dile getirdi. Başağa daha önce Mısır'la dayanışma vurgusu yapmıştı. 

SAHADAKİ DURUMU DEĞİŞTİREBİLİR

Kaynaklar sahadaki Ulusal Mutabakat Hükümeti Güçlerinin ciddi kısmı Erdoğan'ın görüşlerini destekliyor mesajı verdi. Bu sahadaki durumu değiştirebilir ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'YE KARŞI FRANSA VE MISIR'IN ADAYI AKİLE SALİH

Kaynaklar Fransa ve Mısır'ın Türkiye'yi dışarıda bırakmak için Halife Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'i aday göstermeye çalıştığını ifade etti. 

Yorumlar 73 Yorum Var
  • As. 07.12.2020 10:20
    Saraç korkunun ecele faydası yok yürekli ol bu satılmış Makron ve Mısırın sözde lideri SİSİ'YE teslim olma delikanlı ol ama kesinlikle düşmana diz çökme.
  • Hakan 07.12.2020 08:56
    İki gün rahatlayınca kendilerinden bildiler gücü ve kuvveti, nankörlük yapmayın, dansöz gibi kıvırmayın, reis boş bi insan değil yemin le hemen iki gün sonra bi anda tepe taklak olursunuz bu günleri mum ile ararsınız.
  • DOBRA 07.12.2020 08:21
    müslümanı bırakıp kâfiri dost edinmeyin,yoksa başınıza daha büyük musibetler felaketler gelir, aklınızı başınıza alın
  • Fatih 07.12.2020 07:31
    Ne sanıyordunuzki, arap değilmi
  • Csppadıa 07.12.2020 07:04
    Ey Lıbya dakı Zat ne oluyor sana nasıl ınanıyorsun bu Sömürgecı Gevurlara da Bızım Reısı üzüyorsun unutma onlar Sadece sömöürürler sızede halkınızı zülüm ederler Kendıne gel Reısımız ne derse onu yapın Akıll olun ha
Daha fazla yorum görüntüle