Tayvan'dan uluslararası topluma Çin çağrısı

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, uluslararası topluma 'Çin'e karşı iş birliği yapma' çağrısında bulundu. Çin'in Tayvan'a saldırabileceğine dikkati çeken Wu, ABD'den daha fazla askeri malzeme tedarik etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Tayvan'dan uluslararası topluma Çin çağrısı
Tayvan'dan uluslararası topluma Çin çağrısı
GİRİŞ 08.12.2020 00:46 GÜNCELLEME 08.12.2020 00:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Wu, The Guardian gazetesine verdiği demeçte, uluslararası toplumun Çin’in yayılmacılığına direnmek ve Tayvan’ın işgalini önlemek için bir araya gelmesi gerektiğini bildirdi.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu

Wu, Çin'in Güney Çin ve Doğu Çin denizlerindeki faaliyetlerinin, Hindistan ile sınır çatışmalarının ve Hong Kong üzerindeki baskısının "otoriter düzenini genişletme" arayışının kanıtı olduğunu ve Tayvan'ın bir sonraki hedef haline geldiğini belirterek, uluslararası topluma "iş birliği" çağrısı yaptı.

Benzer düşünen ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Wu, bu kapsamda kendileriyle istihbarat paylaşımında bulunulması, Pekin yönetimiyle iş bağlarının yeniden gözden geçirilmesi ve Taipei yönetiminin dünya sahnesinde varlığını daha görünür hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Wu, Tayvan'ın uluslararası topluma ve Çin'e karşı kendilerini savunmaya kararlı olduklarını ve bunun için iradelerinin ve kabiliyetlerinin bulunduğunu göstermek istediklerini de aktardı.

Çin'in Tayvan'a saldırabileceğine dikkati çeken Wu, ABD'den daha fazla askeri malzeme tedarik etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Çin ile tek başlarına başa çıkamayacaklarını vurgulayan Wu, Tayvan'ın Çin'in kontrolüne girmesi durumunda Pekin yönetiminin pasifik bölgesinde ve küresel çaptaki etkisini önemli ölçüde artıracağı uyarısında bulundu.

Tayvan'ın uluslararası kurum ve kuruluşlara üye olma konusunda daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu bildiren Wu, Dünya Sağlık Örgütüne (DSÖ) katılarak Kovid-19 ile mücadelede bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak istediklerini de kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Emanet 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman demokrat nezaketli ahlaklı iyi huylu tayvanlı çinlileri yüce yaratıcı korusun her zaman dualaramız sizlerledir. Yüce yaratıcıyı Emanet olun!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü
Macaristan'dan dikkat çeken açıklama: Brüksel’de yeni bir dünya savaşı hazırlığı yapılıyor