Bakan Koca'nın aşı sözlerine Kremlin'den açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısını satın almayacak olmasına ilişkin, araştırmaların sonuçlarının söz konusu Rus aşısının oldukça etkili ve umut vadeden bir aşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Bakan Koca'nın aşı sözlerine Kremlin'den açıklama
Bakan Koca'nın aşı sözlerine Kremlin'den açıklama
GİRİŞ 09.12.2020 18:14 GÜNCELLEME 09.12.2020 18:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya açıklamalarında Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısının ilgi alanlarının dışına çıktığını belirtmesi, Kremlin Sözcüsü Peskov’a soruldu.

 

 

Kremlin Sözcüsü bu soru karşısında, “Açık bir biçimde söyleyebiliriz ki testlerin ve araştırmaların sonuçları bunun (Sputnik V aşısı) oldukça etkili ve umut vadeden bir aşı olduğunu göstermiştir. Söz konusu aşı pandemi ile mücadelede mutlaka çok önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Altaylı’nın Rusya’da geliştirilen koronavirüs aşısı Sputnik V’yi sorması üstüne şunları söylemişti: “Bu bir Adenovirüs aşısı. Sorun GLP şartlarına uygunluktan çıktı. (GLP şartları iyi laboratuvar uygulamaları, Good Laboratory Practice demek.) Rusya buna uyamadı. Bu nedenle DSÖ’nün ve dünyanın bu aşıyı alması mümkün değildi. Bizde de bu aşının ruhsat alması mümkün değil. O yüzden ilgi alanımızın dışına çıktı.”

 

 

Koca’nın bu sözleri Rusya basınında ‘Türkiye Rusya’nın Kovid-19 aşısını satın almayı reddetti’ şeklinde başlıklarla yer buldu.

RDIF: AŞI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Sputnik V aşısının finansörü olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’ndan (RDIF) bir kaynak Sputnik’e açıklamasında, Türkiye ile aşı tedariği konusundaki görüşmelerinin devam etmekte olduğunu söyledi.

 

YORUMLAR 3
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    çinden yada abd menşeyli alman aşısını millete mal edeceginize ben rus aşısına daha çok güveniyorum dsö adamları resmen para kazanmasın diye karalama yapılıyor ve bizde bu işe alet olmuş durumdayız komşudan alıp dostluk daha ileri gitmesi ve ruslar diğer ülkelere nazaran daha çok kimya üzerine çok ileride bu bir gerçek tir lütfen duyarlı olun bizi şeytana uyanlardan uzak tutun ve ruslara ve kendi aşımaza bizi güvenli ellere emanet edin
    Cevapla
  • Başkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusların bizi her fırsatta sattığını unutmayalım.İlmin ve bilimin şeytanı olmaz.
    Cevapla
  • umut vaat eden 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tabiri anlamıyorum. Bir ilaç/aşı nasıl umut vaat edebilir. Ya işe yarıyordur ya yaramıyordur. %100 işe yaramayacak tabi ki ama umut aşısı mı bu? Adamlar bizden domates almıyor türlü bahaneyle. Testleri, üretimi standart dışı olan aşıyı da bir zahmet almayalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı