Macron, Sisi’yi Türkiye’ye karşı kullanıyor

Macron, darbeci Sisi’yi kırmızı halı ve ülkenin en önemli nişanıyla meşrulaştırırken karşılığında da Mısır’ı Türkiye’ye karşı kullanıyor. Independent gazetesi Macron’un bu politikasına ilişkin ilginç bir yorum yaptı: Fransa için Mısır, Türkiye’nin hedeflerine karşı gelmek için bir güç oldu. Paris, Türkiye’yi çıkarlarına yönelik tehdit oluşturan ulus olarak tanımlıyor.

Macron, Sisi’yi Türkiye’ye karşı kullanıyor
Macron, Sisi’yi Türkiye’ye karşı kullanıyor
GİRİŞ 13.12.2020 11:28 GÜNCELLEME 13.12.2020 14:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz Independent gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye Fransız Legion d’honneur onur nişanını, onu Fransız silah endüstrisinin sadık müşterisi olduğu için ödüllendirmek adına verdiğini yazdı. 

 

 

Mısır’ın Fransa’ya Libya, Doğu Akdeniz ve Sudan’da etkisini koruması için yardım ettiği ifade edilen haberde, Mısır bunu yaparken Fransa’nın bu ülkeye, insan hakları ihlallerine rağmen, silah sattığı ve diplomatik destek sağladığı vurgulandı. Haberde, Fransız siyasetçilerinin uzun süre boyunca Sisi’nin Orta Doğu’da istikrarı sağlayabileceği ve radikalleşmeyle mücadele edebileceği fikrine kapıldığı belirtildi. Haberde, Paris’teki Amerikan Üniversitesi’nde Profesör Ziad Majed’in sözlerine yer verildi. Majed, Fransız yetkililerin zor durumda kaldığını, bu nedenle törende Fransız gazetecilerin yer almadığını kaydetti.

BASKICI REJİMİ KORUYOR

 

 

Fransa’nın “Sisi rejiminin” ülkedeki baskılarının normalleşmesinde rolü bulunduğunu kaydeden Majed, “Aşırıcılıkla mücadele konusunda bir mesaj vereceğiniz zaman, en kötüsü suçsuzluğu kabul etmek ve ilişkilerde şart aramamak olur. Bu çifte standardı ve insan hakları ihlallerini kabul etmenin bir yoludur. Bu, radikalizmin her türlüsü için mükemmel bir koşuldur” yorumu yaptı. Haberde, Macron’un Sisi ile düzenlediği basın toplantısında, insan hakları konusunda fikir ayrılığı nedeniyle şartlandırmayacağını açıkladığı hatırlatıldı.

ELYSEE’NİN TADINI ÇIKARDI

Haberde, Fransa’nın Mısır’a yaptığı silah satışlarından faydalandığı, Sisi’nin Paris’te, savaş uçakları da üreten Airbus ve Dassault Aviation şirketlerini ziyaret ettiği belirtildi. Darbeyle yönetime gelen Sisi’nin Elysee Sarayı’nın kendisine verdiği meşruiyetin “tadını çıkardığı” kaydedilen haberde, Mısır’da basının ve sosyal medyanın Sisi’nin Paris’teki temaslarını içeren fotoğraflarıyla dolu olduğunu aktarıldı.

TÜRKİYE’YE KARŞI KIŞKIRTIYOR

Haberde, Fransa’nın Mısır’a daha fazla ihtiyacı olduğu ifade edilerek, “Paris’in dünyadaki diplomatik ve ekonomik etkisi ile askeri gücü azalırken, gücünü ve etkisini göstermek için Mısır gibi müttefiklere ihtiyacı var. (Fransa için) Mısır, Türkiye’nin hedeflerine karşı gelmek için bir güç oldu. Paris, Türkiye’yi kendi çıkarlarına yönelik tehdit oluşturan önemli sorunlu ulus olarak tanımladı. Türkiye’nin oluşturduğu tehdit Rusya ve Çin’den daha büyük” değerlendirmesinde bulunuldu.

YORUMLAR 6
  • M.ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahmak olursan elin itinin havlamasını kanarsın adam olsunlar kalıplarının adamı olsunlar bakın birşey olurmu elin gavuru haklı nasıl olsa sağmal inekleri bulduk ha babam sağ .
    Cevapla
  • zeydaslan 3 yıl önce Şikayet Et
    biri gavura uşaklık yapiyor, öteki gavirda kendini birşey saniyor ...al birinden vur ötekine
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    ermenistanda dolmuşa bindi ama inemedi zuhauhauha
    Cevapla
  • MALATYALI 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi kullanılmaya elverişli bir kişilik tıpkı paşinyan hafter bin Zayed veliahd salman miçotakis vs gibi bize düşen daha iyi silahlar yapmak bu kâfirleri bertaraf etmek İslam birliğini kurmak zaten tarih boyu biz müslümanlar olarak bu fitne ile savaş yapmışız ALLAH var gam yok
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    kime destek verdi yse o bitti sırada mısır var tüm hainler bitiyor Fransa sayesinde
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    en sonunda güzel bir sopa yiyecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı