Katil Sisi'nin oğlu çıktı!

Kahire’de 2016’da İtalyan doktora öğrencisi Giulio Regeni’yi işkence ile öldüren kişinin darbeci Sisi’nin oğlu Mahmud es-Sisi olduğu iddia edildi. Mısırlı hukukçu Mahmud Rıfat, “Sisi’nin oğlu Mahmud, Giulio Regeni cinayetine karıştı ve yanında İçişleri Bakanı Mecdi Abdülgaffar da vardı. Sisi, şimdi suçu Abdülgaffar’a yükleyerek oğlunu kurtarmaya uğraşıyor” dedi.

Katil Sisi'nin oğlu çıktı!
Katil Sisi'nin oğlu çıktı!
GİRİŞ 18.12.2020 07:24 GÜNCELLEME 18.12.2020 07:29
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Kahire’de 2016 yılında öldürülen İtalyan doktora öğrencisi Giulio Regeni’nin davasında önemli bir gelişme yaşandı. Mısırlı Uluslararası Hukuk Uzmanı Mahmud Rıfat, sosyal medya hesabında Regeni’yi işkence ile öldüren kişinin Mısır’ın darbeci Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin oğlu Tuğgeneral Mahmud es-Sisi olduğunu duyurdu.

 

 

İTALYA BAŞBAKANI İFŞA EDECEK

Mahmud Rıfat, şu iddiaları ortaya attı: “İtalya Başbakanı’nın Regeni davasını ifşa etmekle tehdit ettiği gerçekler ortaya çıktı. Sisi’nin oğlu Mahmud, Giulio Regeni cinayetine karıştı ve yanında Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdülgaffar da vardı. Sisi, şimdi milyarlarca dolarlık silah anlaşması ile suçu İçişleri Bakanı Abdülgaffar’a yükleyerek oğlunun adını kurtarmaya uğraşıyor.”

 

 

Sisi’nin oğlunun, kaybolmadan önce Giulio Regeni’nin hareketlerini takip ettiği belirlenmişti. 2018’de İtalyan müfettişler, suçun işlendiği sırada Mahmud es-Sisi’nin yönettiği casusluk birimindeki 5 üyeyi şüpheli olarak göstermişti.

DÖRT YETKİLİ SORUŞTURULUYOR

Mısır’da yaklaşık 5 yıl önce ölü bulunan İtalyan doktora öğrencisi cinayetine ilişkin incelemede İtalyan savcılar, 3’ü gizli servis, 1’i polis olmak üzere 4 Mısırlı üst düzey yetkilinin soruşturulduğunu duyurdu. Roma Cumhuriyet Savcısı Michele Prestipino ve Savcı Sergio Colaiocco, Temsilciler Meclisi Regeni Cinayeti’ni Araştırma Komisyonu’na verdiği bilgide, bu cinayete ilişkin soruşturmalarını tamamladıklarını ve önemli sonuçlara ulaştıklarını aktardı. Savcılar, komisyona, dört Mısırlı yetkiliden üçünün adam kaçırma, birinin ise ağır yaralama ve ağırlaştırılmış cinayetten soruşturulduğunu belirtti.

DİĞER OĞULLARI DA YÖNETİMDE

Mısır Cumhurbaşkanı'nın en büyük oğlu Mahmud, en önemli mevkiyi işgal ederken, kardeşi Mustafa idari görevlerde yüksek bir konumda çalışıyor. En küçük oğlu Hasan ise petrol sektöründe çalıştıktan sonra istihbarat servislerinde ağabeyi Mahmud’un yanında görev alıyor. Darbeci Sisi, Temmuz 2013’te iktidarı ele geçirmesinden bu yana, aile fertlerini ordu ve istihbarat teşkilatında önemli pozisyonlara yerleştirdi. Sisi, 2014 ile 2017 yılları arasında, Genel İstihbarat Teşkilatı’nın 47 üst düzey üyesini ihraç etmişti.

20 YIL DAHA KALMAK İSTİYOR

Mahmud es-Sisi, son yıllarda bir çok siyasi olayda başrol oynadı. Babasının yeniden cumhurbaşkanlığı için aday olmasına izin veren 2019’da yayınlanan anayasa reformlarının mimarıydı. Araştırmacılar sağlığı yerinde olan Sisi’nin 20 yıl daha kendini cumhurbaşkanı olarak gördüğüne dikkat çekti. Bu anlamda Mahmud es-Sisi’nin babasının yerine geçmeye hazırlandığını söylemek için erken olduğuna dikkat çekildi.

Hakkında konuşan hapse giriyor

Paris’te yayınlanan “John Africa” dergisi de Sisi’nin oğlunu, ‘babasının karanlık gücü ve onun baskıcı politikalarının gerçek lideri’ olarak tanımladı. Dergide hazırlanan dosya haberde şu bilgiler paylaşıldı: “Mahmud es-Sisi ile ilgili bilgi toplamaya çalışırken, Kahire’nin tüm kapıları yüzümüze kapandı. Onun hakkında konuşmak hapse girmek için yeterli bir sebep. Sisi, oğlunu cumhurbaşkanlığı ile bağlantılı istihbarat teşkilatının başına getirmek için tüm enerjisini harcıyor. Yasal yaşını doldurmadan oğlunu gizli bir general yaptığı bilinen bir gerçek."

Yenişafak

YORUMLAR 47
  • işleri bu 3 yıl önce Şikayet Et
    Babasının izinden gidiyor. Ya üldürürler yada öldürtürler yada öldürmek için silah alıp satarlar..
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi de katil ogluda katil
    Cevapla
  • mmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır bizim 2001 ve önceki halimiz. Mursi de Erbakan dönemi. Bundan sonra bir Tayyib gelir de şu kıpti(chp) leri ordudan ve tüm bürokrasiden uzaklaştırır inşAllah.
    Cevapla
  • Han han 3 yıl önce Şikayet Et
    Musa'nın gelişi çok yakında,sisi yer an korku içinde yaşamaya devam ediyor
    Cevapla
  • Cengiz HAAANNÑ... 3 yıl önce Şikayet Et
    BIRAKIN ŞU SISIYI ABUFUK GUBUDİK HABERLERİ. ARAB TAN AHIR DÖNEMDE BİZE hayır YOKTUR.FUL SAVAŞLA GEÇECEK. BENİN SÖZÜM DEĞİL. HZ. MUHAMMEDİN HS. SÖZÜ. SAS.AVRUPA ÖNCE ÇAKALLIK YAPACAK.HEMEN ARDINDAN 1000 PİŞMAN KANTURAOGULLARINDAN ÖZÜR DİLEYECEK. ANCAK BİZİM BEKLEYECEK VAKTİMİZ YOKTUR.ACİLEN DAHA GÜÇLÜ ORDUYA İHTİYACIMIZ VAR.TEKNOLOJİK DEVRİM YAPMAMIZ ŞART. BİR ŞEYLER YAPILIYOR.AMA BENCE BUNLARDA YETERSİZ. CINLE. ÖZELLİKLE KUZEY KOREYLE GİZLİ FÜZE ANTLAŞMASI YAPILSA İLAÇ GİBİ GELİR BİZE. Ayrıca ÇİN B52 AĞIR BOMBARDIMAN UÇAĞINI KOPYALAYIP KENDİSİ YAPTI.İNGİLTERE. ABD DEKİ TÜRK UYUYOR.ALLAH ALLAH. HAYIRDIR NE AYAKSINIZ.ÇILDIRACAĞIM. yahu
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş içtiklerine dikkat et!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar