Son dakika: İşgalci İsrail'de erken seçim kararı!

Son dakika: İsrail'de bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle parlamentonun feshedilmesinin ardından erken seçim kararı alındı.

Son dakika: İşgalci İsrail'de erken seçim kararı!
Son dakika: İşgalci İsrail'de erken seçim kararı!
GİRİŞ 23.12.2020 02:03 GÜNCELLEME 23.12.2020 02:04
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Son dakika: İsrail'de bütçe konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle parlamentonun feshedilmesinin ardından erken seçim kararı alındı.

 

 

BÜTÇE GÖRÜŞMESİ KRİZİ ERKEN SEÇİME NEDEN OLDU

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud ile koalisyon ortağı Savunma Bakanı Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı'nın 2020 bütçesini tanınan sürede meclisten geçirememesi nedeniyle ülke yeniden erken seçime gidecek. Bütçenin bugün oylamaya sunulamaması nedeniyle meclis yasal olarak feshedilmiş ve zorunlu erken seçim süreci başlamış oldu. Bu gelişmeyle İsrail'in, son iki yıl içinde dördüncü kez erken seçime gideceği kesinleşti. Binyamin Netanyahu Başbakanlığındaki mevcut hükümet yönetiminde gidilecek erken seçimin mart ayında yapılması öngörülüyor. 

 

 

Netanyahu ile Gantz, 2 Mart 2020'de yapılan seçimin ardından ülkede devam eden hükümet krizine çözüm bulmak için koalisyon hükümeti kurma kararı vermişti. Birbirine rakip iki siyasetçinin kurduğu koalisyon hükümeti mayısta göreve başlamıştı. Ancak Netanyahu ile Gantz’ın kurduğu koalisyon hükümeti, yıllık bütçenin meclisten geçirilmesi konusunda fikir ayrılığına düştü. Netanyahu, sadece 2020’nin yıllık bütçesinin Meclis'ten geçirilmesini isterken Gantz 2021’in de oylamaya dahil edilmesini istemişti. İki lider arasındaki görüş ayrılığı nedeniyle ağustosta yapılan oturumdan da sonuç çıkmamış ve 2020 yıllık bütçesinin oylaması aralık ayına ertelenmişti. 

Yasa gereği, 23 Aralık’a kadar 2020’nin yıllık bütçesinin Meclis'ten geçmemesi halinde zorunlu olarak erken seçime gidilecekti. 

YORUMLAR 17
  • Aksa 3 yıl önce Şikayet Et
    InsaAllah tez zamanda birbirinize girersiniz.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHUTEALA DAHA BETER EDER İNŞALLAH İSRAİLİ...devamını bekliyoruz..
    Cevapla
  • Usda 3 yıl önce Şikayet Et
    İmdi bundan ders almak ilazım, yaşı 25, 35 aralığında olan GENÇLER Türkiye 19 yıl önce böyle idi. Kualisyon, kavga demek, kavga, kaos demek, kaos 3.dünya ülkesi demek. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarim israilin basina gelecek yeni lider filistin halkinin haklarini veren ve ortadoguda gercekten barisi isteyen biri gelir savas ve zulme hayir baris ve dostluga evet diyorum
    Cevapla
  • Usda 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay muradım vay, kafirden dost olmaz.
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin Türkiye'de kurduğu parlamenter sistemi Erdoğan değiştirdi. Ama kendi sözde ülkelerindeki parlamenter sistemde anlaşamıyorlar. Beter olun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı