Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 44 gün süren savaşta Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Gubadlı şehrini ziyaret etti.

Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva'nın Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde, Cumhurbaşkanı Aliyev'in kendi kullandığı araçla ziyareti gerçekleştirdiği görüldü.

İlham Aliyev, görüntülerde, yol boyunca yıkık durumdaki yerleşim birimlerini göstererek, tüm köylerin Ermenistan güçlerince yıkıldığını söyledi.

"2. Dünya Savaşı'nda faşistler bile böyle vahşet yapmadı." diyen Aliyev, şu ifadeleri kullandı:

"Bakın biz nasıl bir düşmanla savaştık. Bölgemizi, Kafkasya'yı faşistlerden kurtardık. Tüm bu köyleri yeniden kuracağız. Düşman, bu yaptıkları için hesap verecek. Tüm tarihi ve dini anıtlarımız, düşman tarafından yıkıldı. Tüm dünya bunu görmeli."

- "BU GÖRÜNTÜLER, TAZMİNAT DAVAMIZ İÇİN KANIT OLACAK"

Yol güzergahında işgalden kurtarılan bir diğer il olan Zengilan'ın köylerinin de yıkık durumda olduğunu gösteren Aliyev, "Bazı evlerde yaşamışlar. Sen gel başkasının toprağını zapt et, sonra da 'buranın tarihinin Ermeni toprağı olduğunu' iddia et. Sahtekarlar, hırısızlar, yalancılar ve vahşiler bizim topraklarımızı 30 yıl işgal altında tuttu. Tüm bu görüntüler, bizim tazminat davamız için kanıt olacak." diye konuştu.

- ALİYEV'İN ASKERLERLE BİR ARAYA GELMESİ

Sosyal medya ağlarında paylaşılan bir diğer görüntüde de İlham Aliyev'in Gubadlı'da askerlerle yaptığı görüşme yer alıyor.

Aliyev, burada da "Askerlerimizin kahramanlığı sayesinde topraklarımızı kurtardık. Karabağ, Azerbaycan'dır." ifadesini kullanıyor.

Görüntülerde, askerlerin Cumhurbaşkanı Aliyev'i coşkulu şekilde alkışladığı görülüyor.

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Polat təbrizli 25.12.2020 19:18
    Ben güney azərbaycanın TƏBRİZ şəhərində yaşayıram, bu gün ıranın rəsmi dövlət (TABNAK)adlı qazetasında bir sahife yazı ve on dəqiqəlıq bir film yaymışdılar, iran rejimi nə qədər iki özlü, və qərəzli münasibət göstərir. Bu filmdə bütün olayları,və azərbaycan millətinə olan zülmü və xocalı soyqırımını əksini qələmə alıb, göstərir, inandırır. Bilmirəm bu TÜRKÜN daşı niyə belə ağrıdır və bunların başına düşüb. ancaq bunu bilirəm ki: dünyada çox zülm edən hökumətlər, allahın öz ordusuyla yıxılıb və cəzalandırılır. Və hökumətində sonu çatıbdır inşallah
  • ramazan 24.12.2020 16:52
    helal olsun gurur duyduk. Allah sizleri bu türk vatanlarının başından eksik etmesin. Rabbim Türk ü korusun. Vatan sevgisi İmandandır diye boşa demiyorlar. Ne güzel İmanlı İnsanlarız Vatan Aşkı için yanıp tutuşuyoruz. Allah yolunuzu daim kaim eylesin. Rabbim sizlere çokça zaferler nusretler nasip eylesin
  • Zafer 24.12.2020 14:32
    Baskan degil karabagda Azerbaycanin ve Turkiyenin hic bir yerinde bir tek ermeni birakmiyacaksin,yoksa mikrop gibi basimiza bela olurlar.
  • yaşar kurt 24.12.2020 14:15
    Aliyev ülkesinde hapise attığı müslimleri çılartsın kendi zulmünden hiç bahsetmiyor.
  • MEHMET S.Ş. 24.12.2020 13:11
    Vanlı Azeri TÜRK' ü olarak "Ermeni Diyaspora sına" şunu söylemeliyim ki AZERBAYCANDA ki savaşta ispat edilmiştir ki TÜRK devletleri hiçbir zaman soykırım yapmamıştır. AZERBAYCAN ordusu hiç bir sivil katletmemiştir. Bunun ispatı 27 Eylül 10 kasım arasında yaşanani, AZERBAYCAN Ermenistan savaşında belli olmuştur. hangi devletin sivil katliamı - Soykırım yaptığını tüm DÜNYA tarafından görülmüştür.
Daha fazla yorum görüntüle