İngiltere'de TIR krizinin çözümü için devreye ordu girdi

İngiltere’de koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türünün ortaya çıkmasının ardından Fransa ve İngiltere arasında TIR yoğunluğu oluşmuştu. İngiltere Savunma Bakanlığı, şoförlere yapılan koronavirüs test sürecinin daha hızlı ilerlemesi ve trafiğin normal hızına dönmesini sağlamak amacıyla 1100 asker görevlendirdi.

İngiltere'de TIR krizinin çözümü için devreye ordu girdi
İngiltere'de TIR krizinin çözümü için devreye ordu girdi
GİRİŞ 26.12.2020 12:09 GÜNCELLEME 26.12.2020 12:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de koronavirüsün mutasyona uğramış yeni türünün ortaya çıkmasının ardından Fransa belli koşullarla sınır geçişlerine izin verdi. İngiltere’den Fransa'nın Calais limanına geçmek için Dover'da bekleyen yaklaşık 3 bin 800 TIR için İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) çalışanlarının yanı sıra yaklaşık 300 İngiliz askeri de görevlendirilmişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, şoförlere yapılan koronavirüs test sürecinin daha hızlı ilerlemesi ve trafiğin normal hızına dönmesini sağlamak amacıyla 800 askeri personelin daha görevlendirildiği belirtildi. Bakanlık, "Yüzlerce aracın İngiltere'den ayrılmasıyla önemli ilerleme kaydedilmiş olsa da, her saat daha fazla araç gelmeye devam ettiği için testlerin artırılmasına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Cuneyt 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper bir organizasyon oldu bende o kuyruktaydim teşekkürler İngiltere mağduriyet yasatmadan sırayı bitirdim ve simdi belcikadayim
    Cevapla
  • halit 3 yıl önce Şikayet Et
    gecmis olsun yolun acik olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi