DSÖ Başkanı'ndan korkutan yeni salgın açıklaması

Dünya koronavirüs salgınının sonuna yaklaşırken, DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesu'dan flaş açıklamalar geldi. Tedros, Uluslararası salgın günü münasebetiyle yayınladığı video mesajında birçok küresel soruna değindi. Tedros, ülkelerin 2019'daki belgelerde yayımlandığı üzere, yeni salgınlara hazır olmadığını, koronavirüs salgınının ne ilk ne de son salgın olduğunu söyledi.

DSÖ Başkanı'ndan korkutan yeni salgın açıklaması
DSÖ Başkanı'ndan korkutan yeni salgın açıklaması
GİRİŞ 28.12.2020 14:29 GÜNCELLEME 29.12.2020 09:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesu, koronavirüs krizinin son salgın olmayacağını ve insan sağlığını iyileştirme girişimlerinin iklim değişikliği ile mücadele edilmeden "başarısız" olacağını ifade etti.

 

Ayrıca, pazar günü ilk Uluslararası Salgın Hazırlık Günü münasebetiyle yayınladığı bir video mesajında, salgınları durdurmak için nakit para akıtmak, ancak bir sonraki hazırlık için hiçbir şey yapmamak şeklindeki "tehlikeli derecede dar görüşlü" faaliyetleri kınadı.

"KORONADAN DERS ALMA ZAMANI"

DSÖ başkanı, koronavirüs salgınından ders alma zamanının geldiğini söyledi ve "Çok uzun zamandır dünya bir panik ve ihmal döngüsü içinde işlemektedir" dedi.

 

"SONRAKİ SALGINLARI ÖNLEMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMIYORUZ"

"Bir salgına para akıtıyoruz ve bittiğinde, onu unutuyoruz ve bir sonrakini önlemek için hiçbir şey yapmıyoruz. Bu tehlikeli bir şekilde dar görüşlü ve açıkçası anlaşılması zor bir tutum" ifadelerini kullanana Başka, "Küresel Hazırlık İzleme Kurulu'nun, koronavirüs salgınının patlak vermesinden birkaç ay önce yayınlanan, sağlıkla ilgili acil durumlara dünyanın hazır olup olmadığına dair Eylül 2019'daki yıllık raporunda, gezegenin salgınlar için üzücü bir şekilde hazırlıksız olduğunu söyleniyordu. Ne yazık ki bu rapor dikkate alınmadı" diye konuştu.

"BU SALGIN SON OLMAYACAK"

Tedros, "Tarih bize bunun son salgın olmayacağını ve salgınların hayatın bir gerçeği olduğunu söylüyor. İnsan sağlığını iyileştirmeye yönelik her türlü çaba, insanlar ve hayvanlar arasındaki ilişkiye ve dünyamızı daha az yaşanabilir kılan iklim değişikliğinin varoluşsal tehdidine değinmediği sürece başarısız olmaya mahkumdur" dedi.

"PANDEMİ EKONOMİLERİ VURDU"

Tedros ayrıca, "Geçtiğimiz 12 ayda dünyamız alt üst oldu. Salgının etkileri hastalığın çok ötesine geçerek toplumlar ve ekonomiler için geniş kapsamlı yıkıcı etkiler yarattı" İfadelerini kullandı.

Daha önce Etiyopya'da sağlık bakanlığı yapmış olan Tedros, 2019'da yapılan uyarılar göz önüne alındığında koronavirüs krizinin "sürpriz olmaması gerektiğini" söyledi.

Tedros, "Hepimiz salgının bize öğrettiği dersleri öğrenmeliyiz" dedi.

Tedros, tüm ülkelerin her türlü acil durumu önlemek, tespit etmek ve azaltmak için hazırlık kapasitelerine yatırım yapması gerektiğini söyledi ve daha güçlü birinci basamak sağlık hizmeti sağlanması çağrısında bulundu.

BM sağlık kuruluşu başkanı, halk sağlığına yapılan yatırımlarla "çocuklarımızın ve onların çocuklarının daha güvenli, daha dirençli ve daha sürdürülebilir bir dünya miras almasını sağlayabiliriz" dedi.

YORUMLAR 9
  • Rasih Pamukçu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam felaket tellalı gibi ya valla adamın yüzünü görünce korkuyorum
    Cevapla
  • I.t.ergun 3 yıl önce Şikayet Et
    Örgütünüze müracaat etmek isteyen ve hic bir şey yapamazsın diyip geri donmediğiniz bir sağlıkla ilgili biriyim, sen yorum bile yapma saglikcimuhammed bu süreçte resmen tehdit ediyorsun.
    Cevapla
  • Yapacak bir şey yok 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya da hep böyle yarasa yerlerseler olacağı budur.
    Cevapla
  • Nedeyim 3 yıl önce Şikayet Et
    İse yaramaz ucube herif
    Cevapla
  • Yilmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    adam ne kadar da dogru konusmus. bir bu birde bill gates gercekten taktir edilecek insanlar
    Cevapla
  • Burcu Akçeşme 3 yıl önce Şikayet Et
    Bill gates ilk hain zaten kimse 5G yi anlatmıyor ülke nüfusu azaltmak için 4 kol dan saldırı yapıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor