Karakoldan skandal harita çıktı! Türkiye'den 9 şehri kendi topraklarına kattılar

Ermeni işgalinden kurtarılan Terter'deki bir karakolda bulunan skandal haritada; Türkiye'nin doğusu, Azerbaycan'ın güney toprakları, Suriye, Irak ve İran'ın kuzeyi Ermenistan toprakları gibi gösterildi.

Karakoldan skandal harita çıktı! Türkiye'den 9 şehri kendi topraklarına kattılar
Karakoldan skandal harita çıktı! Türkiye'den 9 şehri kendi topraklarına kattılar
GİRİŞ 29.12.2020 16:18 GÜNCELLEME 30.12.2020 09:02
Bu Habere 193 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı Dağlık Karabağ'da yürüttüğü operasyon, 10 Kasım'da Azerbaycan'ın zaferi ile sonuçlandı. Zaferin ardından Ermenilerin, işgalden kurtarılan arazilere ilişkin yıllardır yaptıkları planlar da ortaya çıkmaya başladı.

 

İşgalden kurtarılan Terter'in Sugovuşan köyünde Ermeni dilinde yazılmış kitabın içinde ilginç bir harita bulundu. Söz konusu haritada, Türkiye'nin doğudaki Iğdır, Kars, Van, Erzurum, Ağrı, Şırnak, Hakkari, Gaziantep, Diyarbakır şehirleri "Büyük Ermenistan" toprakları gibi gösteriliyor.

Türkiye'nin yanı sıra Dağlık Karabağ da dahil olmak üzere Azerbaycan'ın güney toprakları Gence, Tovuz, Kazak ve Lenkeran gibi büyük şehirlerin de Ermenistan topraklarına dahil edildiği skandal haritada; İran, Suriye ve Irak'ın toprakları da Ermenistan sınırları içinde yer alıyormuş gibi gösterilmiş.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 193
  • Samir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar nası olucak bilmiyorum Ermənistan sabaha diyicek büyük Rusiya bizim keçmiş topraklarmzdr sadece elimizden aldılar iyi hayaler sizlere
    Cevapla
  • Haci Halil Yurtsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazik acliklarindan nefesleri kokuyor hayal dunyalari baska sikiysa birdaha denesinler bunda ermenistan diye bir yer kalmaz TURKUN gucunu gorduler
    Cevapla
  • ali alkan 3 yıl önce Şikayet Et
    hayal kurmak bedava
    Cevapla
  • Yaperd 3 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın ipine sarılan Kürtler buna iyi baksınlar. PKK kimin için çalışır Ermeniler için, bunu hala anlamıyan varsa ona yuh demek lazım.
    Cevapla
  • Ömer sucu 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Şakirr 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermeniler'e mısır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!