Darbeci Hafter yaverini katliam için gönderdi

Libya’da Hafter’in yaveri Boutigan’ın toplu mezarların sorumlusu iki tugaydan biri olan 106’ncı Tugay Komutanlığına tugay komutan yardımcısı olarak atandığı öğrenildi. Libya’daki kaynaklar, darbeci Hafter’in YB. Boutigan’a yeni katliamlar için emir verdiğini iddia etti.

Darbeci Hafter yaverini katliam için gönderdi
Darbeci Hafter yaverini katliam için gönderdi
GİRİŞ 30.12.2020 13:56 GÜNCELLEME 30.12.2020 13:56

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Libya’nın doğusundaki isyancıların Darfur katillerinin başı Hafter’in yaveri Yb. Safwan Ali Muhammed Boutigan’ı toplu mezarların sorumlusu iki tugaydan biri olan 106’ncı Tugay Komutanlığına tugay komutan yardımcısı olarak atadığı öğrenildi.

KİRLİ PLANI DEŞİFRE OLDU

Kaynaklar, Libya’daki kaynaklarca darbeci Hafter’in Yb. Boutigan’a yeni katliamlar için emir verdiğini, bunun işaretlerinin de Libya’nın bağımsızlığının yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşmada belli olduğunun iddia edildiğini bildirdi.

Kaynaklar, kendilerine karşı çıkan kabileleri kanlı biçimde cezalandıran milisler ile Birleşmiş Milletler raporlarına göre Darfur’da katliamlara imza atan Sudanlı Cancavid militanları ve binlerce Çadlı isyancıdan oluşan darbeci Hafter güçlerinin daha önce Tarhuna’da işlenen savaş suçlarından sorumlu tutulduklarını hatırlatarak, yeni talimatları uygulayabilecekleri değerlendirmesinde bulundu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi