ABD'yi sarsan haber: Savaşa hazırlanmışlar!

ABD'de geçen haftaki Kongre baskını öncesi, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI), bazı aşırılıkçı grupların başkent Washington'a geldiği ve "savaşa hazırlandığı" yönünde uyarıda bulunduğu belirtildi.

ABD'yi sarsan haber: Savaşa hazırlanmışlar!
ABD'yi sarsan haber: Savaşa hazırlanmışlar!
GİRİŞ 13.01.2021 01:17 GÜNCELLEME 13.01.2021 01:18
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Washington Post'un ele geçirdiği FBI belgesine göre, FBI'ın Virginia ofisi, Trump yanlılarının ABD Kongresini bastığı 6 Ocak'tan bir gün önce bir uyarı yayımladı. 

Söz konusu uyarıda, aşırılıkçı kişilerin başkent Washington DC'ye geldiğine dikkat çekilerek, "İnternet üzerinden yapılan paylaşımlarda, şiddet çağrıları var. 'Savaşa hazır olun, Kongreye cam kırıkları, kapı tekmeleri ve 'siyahilerin hayatı değerlidir' ve 'Antifa taraftarlarının kanı lazım' içerikli paylaşımlar var." istihbaratını paylaştığı kaydedildi. 

Protestocuların şiddeti açıkça teşvik ettiğine işaret edilen uyarıda, "Protestocular savaşa hazır olduklarını ve Trump için öleceklerini belirtiyorlar." bilgisi de yer aldı.

TRUMP YANLILARI KONGREYİ BASMIŞTI 

Trump'ı destekleyen on binlerce gösterici 6 Ocak'ta Washington'daki Ulusal Park'ta toplanmış ve ABD Kongresine yürümüştü. 

Polis barikatlarını aşan bir grup gösterici Kongreye girmiş ve ülkede infiale yol açan görüntüler ortaya çıkmıştı. Çıkan çatışmalarda biri polis 5 kişi ölmüş ve olayların bastırılması için Kongreye ABD Ulusal Muhafız birlikleri sevk edilmişti. 

Olayların ardından Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence olayları azmettirdiği gerekçesiyle Trump'ı Anayasanın 25. Maddesi kapsamında görevden alması çağrısında bulunmuştu. 

Demokratlar bugün de Trump'a yönelik azil sürecinin başlatılması için karar tasarısı sunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bastır sarı kurt arkandayiz
    Cevapla
  • Sadi şirazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahim...Ah ile aabad olan bu zalimleri zaar ile berbaad eylesin...yetimletin masumların göz yaşı kurumadı...
    Cevapla
  • deli esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    trump bu hareketiyle bidenin gücünü artırmıştır. Biden şimdi daha güçlü. O nedenle karşı söylem geliştirirken aceleci olmamalı kimse. Her zaman her düşünülen her yerde söylenmez. Ne olduklarını bileceksin, ona göre strateji geliştireceksin. Aksi durum cahillerin işidir.
    Cevapla
  • yusuf mengi 3 yıl önce Şikayet Et
    bekleyin bu kafirlerin helakı yakın,iç savaş kapıda
    Cevapla
  • atacan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi tramp bastır. arkandayız. Ezer geçersin sen . Demokrasi kurucusu süper devleti baydınlar yiyemez . Traaaamp sana güveniyoruz. teslim olma sonuna kadar mücadele .
    Cevapla
  • selcuk 3 yıl önce Şikayet Et
    yenı dumenlerı bıse olacagı yok cok korkaklar turkıye abd uzak durarak kendı savunma sanayını daha da gelıstırmelı otomobıl uretmekten daha onemlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'