İran'dan Hint Okyanusu'nda gövde gösterisi

İran ordusu ülkenin güneydoğusunda düzenlediği deniz tatbikatı kapsamında çeşitli menzile sahip füze ve torpidoları denedi.

İran'dan Hint Okyanusu'nda gövde gösterisi
İran'dan Hint Okyanusu'nda gövde gösterisi
GİRİŞ 14.01.2021 13:35 GÜNCELLEME 14.01.2021 13:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi ajansı IRNA, "Güç 99" adı verilen tatbikatın, Umman denizine açılan Mekran kıyıları ve Hint Okyanusu'nun kuzeyinde başladığını aktardı. 

Tatbikatta, İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri ve İran Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi de hazır bulundu.İran Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemileri, denizaltıların görev aldığı tatbikatta "seyir füzelerinin ateşlenmesi, yerli denizaltılardan torpidoların ateşlenmesi, kıyıda ve denizde özel harekat ekiplerinin eğitimi, insansız hava aracı ve orman operasyonları" gerçekleştirildi.

YERLİ DENİZALTININ "FATİH" DETAYI

Tatbikatta ayrıca yerli üretimi olduğu belirtilen "Fatih" adlı denizaltıdan torpido atışı yapıldı.

Tatbikat Sözcüsü Amiral Hamza Ali Kavyani,  “İran İslam Cumhuriyeti'nin deniz sınırlarına yapılacak herhangi bir ihlalde, düşman kıyıdan ve denizden seyir füzeleri ile hedef alınacak” dedi.

Yürüttüğü füze programı konusunda Batılı ülkelere sorun yaşayan İran, füze faaliyetlerinin kısıtlanmasına ilişkin her hangi bir müzakerede bulunmayacağı belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    adamın soyadı Musevi, gelde israile düşman olduğuna inan. Saddam hüseyinin sağ kolu da hristiyandı, neydi adı Tarık mıydı neydi....
    Cevapla
  • Türk Gücü 3 yıl önce Şikayet Et
    balık teknesine benziyor o gemi
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    su resimler eski resim yumaridaki habere ayit degil anlasana .
    Cevapla
  • ideal boy 3 yıl önce Şikayet Et
    1 friget veya kruvazördense ufak ucuz her köşe bucaktaki denizlerimizde deniz altı ve havadan sızmaları önleyebilecek bu boyda hava kara deniz üstü ve altına saldıran 10 tane sahil güvenlik botu yapılmalı. alan büyük olduğu için sayısal üstünlük önem kazanıyor. 1 dev savaş gemisi yerine 10 da bir füze taşıyan az personelli işletme maliyeti imali ucuz 10 adet ağır silahlı iranınki gibi hücum bot işte
    Cevapla
  • Türk Gücü 3 yıl önce Şikayet Et
    @ ideal boy # bayaaa attın yani..
    Cevapla
  • Hulusi Akar 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı efendim aydınlattınız
    Cevapla
  • 4567 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya bunlarlanı 50 milyon türkü iranda koruyacak bırakın bu boş şişirmeleri bu hava gazı silahıdır nükleer denizaltının yanında düz denizaştılar ne yapabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı