Erdoğan uyarmıştı! ABD'de yakalanan YPG'li terörist ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı...

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Florida eyalet meclis binasına saldırı için hazırlık yaparken yakalanan YPG'li teröristle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Erdoğan uyarmıştı! ABD'de yakalanan YPG'li terörist ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı...
Erdoğan uyarmıştı! ABD'de yakalanan YPG'li terörist ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı...
GİRİŞ 17.01.2021 12:01 GÜNCELLEME 17.01.2021 12:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Terör bumerangı ABD'ye döndü... Başkan Erdoğan'ın, terör örgütü PKK/YPG'yi besleyen ABD'ye yaptığı ‘bumerang' uyarısı gerçek oldu. 2019'a kadar YPG'de kalan bir ABD'li terörist, ‘devrim' için Eyalet Meclisi'ne saldırı planlarken yakalanmıştı.

 

 

ABD’nin Florida Eyalet Senatosu’na silahlı saldırı için sosyal medyada örgütlenmeye giden eski asker Daniel Baker’in YPG teröristi olduğu ortaya çıkmıştı. ABD Adalet Bakanlığı, Baker’in tutuklandığına ilişkin açıklamasında, YPG’nin PKK’nın alt kolu olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz cuma günü FBI tarafından yakalanan Baker’ın, Washington’da Kongre’yi işgal eden ABD Başkanı Trump yanlılarının Florida’daki protestolarına karşı silahlı saldırı planladığı belirtildi. Florida Kuzey Bölgesi Mahkemesi belgelerine göre, Baker kendini Trump, beyaz ırkçılık ve polis karşıtı olarak görüyor ve onlara karşı ‘silahlı eylem’i savunuyor.

 

 

Mahkeme kayıtlarına göre, teröristi yakalayan FBl Özel Ajanı Nicholas Marti, hükümet ve devlet karşıtı eylemler için kendisiyle aynı fikirdeki kişileri toplamak ve eğitmek amacıyla sosyal medyayı kullandığını söyledi.

ŞİDDET PAYLAŞIMLARI

Marti, ifadesinde teröristi şöyle anlattı:

"Baker, 2006-7 arasında ABD ordusunda piyade oldu, ancak kısa sürede ordudan atıldı. 2008’den 2017’ye kadar evsiz ve işsiz olarak kısa süreli işlerde çalıştı. 2017’de ABD tarafından Yabancı Terör Örgütü olarak adlandırılan PKK’ya bağlı Halk Koruma Birimleri’ne (YPG) katıldı. Sosyal medyasında kendisini YPG için eğitimli bir keskin nişancı olarak tanıtıyor. FBI ifadesinde, YPG Uluslararası Akademisi’nde askeri taktikler ve savunma taktikleri eğitimi aldığını kabul etti. ABD’ye döndüğünde ABD vatandaşlarına, müttefiklerine şiddet kullanımına yönelik paylaşımlar yaptı.

TÜRK PİLOTLARA SALDIRI PLANLADI

Kaleşnikof atış talimi yaptığı videoları Youtube’a yükleyen Baker, ’Bir sonraki görev için eğitim’ başlığını verdi. Videoda, "Geri dönüyorum Suriye ve yolumuza çıkan tüm cihatçıları ve Türkleri vuracağım" dedi. 2020’nin sonlarında ABD’de eğitim gören Türk pilotlara saldırı da planladı.

ABD seçimlerinin yapıldığı 3 Kasım 2020’de “Savaşa hazırlan #3 Kasım” başlıklı bir paylaşım yaptı.13 Ekim 2020’de kendini ‘sert solcu’ olarak tanımladığı makalelerde, YPG’de aldığı devrimci ideallerden söz etti. 14 Ocak 2021’de kendisine çeşitli silahlar almak istediğini söyledi, takipçilerini silahlanmaya teşvik etti.

YORUMLAR 20
  • Türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Erdogan ne demişti beslediğiniz teröristler bir gün döner seni vurur demedi demeyin
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkkemize gelen her yabancilari capraz bir sekilde denetlenmeliler bulunduklari ülkelerde istikbaratlar olmali
    Cevapla
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    tipik chp hdpkk zihniyeti... chp sahip çıkar artık. bidenden iyi hediye olur bidon kafalılara
    Cevapla
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Besle kargayı inşallah oysun gözünü
    Cevapla
  • esas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar böyle anlaşılan hangi ülkeye gitse kaos kan ve gözyaşı üretecek ruhsuz vicdansız akılsız insanlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!