Joe Biden’ın ilk emirleri açıklandı! Büyük sürpriz!

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray personel şefi olarak atayacağını açıkladığı Ron Klain, Biden’ın 20 Ocak’ta göreve gelmesi ile uygulayacağı emirleri açıkladı. Joe Biden’ın göreve başlamasının ardından, ABD Başkanı Donald Trump tarafından uygulanan birçok emirde değişiklik yapması bekleniyor.

Joe Biden’ın ilk emirleri açıklandı! Büyük sürpriz!
Joe Biden’ın ilk emirleri açıklandı! Büyük sürpriz!
GİRİŞ 17.01.2021 21:20 GÜNCELLEME 17.01.2021 23:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray personel şefi olarak atayacağını açıkladığı Ron Klain, Biden’ın 20 Ocak’ta göreve başlamasının ardından ilk uygulamayı planladığı emirler hakkında açıklama yaptı. Klain, Biden’ın ABD Başkanı Donald Trump’a ait birçok emri değiştireceğini bildirdi.



Klain, Biden’ın yeni emirlerinin korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında vatandaşların günlük hayatlarında ve 100 gün içinde eyaletler arası yolculuk yapması durumunda maske takması zorunlu hale getirilmesini içereceğini belirtti.

Biden’ın Covid-19 salgını ile kapatılan şirketleri ve okulları geri açacağını ifade eden Klain, ülke genelinde Covid-19 test sayısının arttırılacağını vurguladı. Klain ayrıca, Biden’ın "Amerikan Kurtarma Planı" adını verdiği toplamda 1 trilyon 9 milyar dolar değerindeki Covid-19 yardım yasasının getireceğini de belirtti.
 

 

 

ABD'de savaş gibi hazırlık! Benzeri daha önce görülmedi


EKONOMİK DESTEK EMİRLERİ

Klain, Biden’ın salgın sırasında ev sahiplerinin kiracılarını tahliye etmesini yasaklayan tedbirlerin süresini de uzatmasının beklendiğini ifade etti. Emir, ilk olarak geçtiğimiz yıl 4 Eylül 2020'de ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından uygulanmaya başlamıştı.

EĞİTİM KREDİLERİNDE FAİZ SİLİNECEK

Biden’ın, daha önce Trump tarafından açıklanan öğrenciler için kredi ödemelerinin askıya alınmasını uzatmayı planladığını ifade eden Klain, Biden’ın milyonlarca Amerikalı tarafından kullanılan eğitim kredilerindeki faizden de feragat etmeyi planladığını bildirdi.

GÖÇMENLERE VATANDAŞLIK HAKKI

Biden yönetiminin, ABD'de ikamet eden milyonlarca belgesiz göçmenin nasıl Amerikan vatandaşlığı alabileceğinin ana hatlarını çizmek için ayrıntılı bir plan hazırlayıp Kongre'ye göndermesi beklendiğini ifade eden Klain, Biden’ın Meksikalı göçmenlerin ABD'ye girmesini engelleyen Trump'ın Göçmen Koruma Protokolleri’ni iptal edeceğini belirtti.

Klain, Biden'ın görevine başlamasının ardından 2017'de "Müslüman yasağı" olarak tarihe geçen Trump'ın icra emrini de iptal edeceğini bildirdi.

MÜSLÜMAN ÜLKELERE VİZE YASAĞI KALKACAK

Biden, "nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bazı ülkelere vize yasağını" kaldıracak, ABD'nin yeniden Paris İklim Anlaşması'na döndüğünü ilan edecek, Meksika sınırındaki göçmen ailelerin dağılması uygulamasını sonlandıracak ve ilgili mekan ve yerlerde maske takmayı zorunlu hale getirecek.

ABD YENİDEN KATILACAK

Klain, Biden’ın Başkanlık Ofisi’ndeki ilk gün, ABD'nin geçtiğimiz yıl Kasım ayında resmi olarak ayrıldığı 2015 Paris İklim Anlaşması'na yeniden katılmayı planladığını aktardı.

İLK YURT DIŞI GEZİSİ İNGİLTERE'YE

Resmi olarak duyurulmasa da İngiliz medyasında yer alan haberlere göre, Biden’ın göreve başlamasının ardından ilk yurtdışı ziyaretini İngiltere’ye yapacağı iddia edildi.

Klain, bu politika hedeflerine "tam olarak ulaşılmasının", "yalnızca gelecek başkanın yapmayı vaat ettiği idari eylemleri değil, aynı zamanda güçlü Kongre eylemini" de gerektirdiğini ifade etti. Klain, Biden'ın eylemlerinin “sadece Trump yönetiminin en ağır zararlarını tersine çevirmek için değil, aynı zamanda ülkemizi ileriye taşımak için” alınacağını savundu.

Seçilmiş Başkan Biden’ın göreve başlamasının ardından ABD genelinde ceza adaleti sisteminde yasal değişiklikler getirmesi ve iklim değişikliğini kontrol altına almayı hedefleyen girişimler başlatması bekleniyor.

 

 

YORUMLAR 23
  • yalnızkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en büyük teröristi
    Cevapla
  • beden 3 yıl önce Şikayet Et
    gel gel kemale gel kemale .demokrasi getir kemale .dört gözle ırak ta yaptığınız gibi türkiyedede iç savaş çıkartmanızı bekleyen çoooooook alçak var . yada büyük hastalık ,deprem de yapabilirsiniz erdoğanı indirmek için .içimizde size yandaş bize düşman çook kalleş var .
    Cevapla
  • Bozok'lu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bıden gelecek iyi olacak diye kimse sevinmesin hepsinin bir tek amacı vardır.kukla zencı Obama da öyleydi .amarikan silah sanayi için karışıklık ve savaş çıkarmak.sözde demokrasi derler her ülkede farklı gurupları desdeklerler. Bizde din taciri Fetö yü,bölüc pkk yı veya askeri darbeyi ,başka yerde kralı,diktatörü desdeklemek gibi.iran ,kuzey kore gibi öcü yaratırlar çevre ülkelere silah satmak gibi.onlar için ölen insanın bir önemi yoktur,ölene sahte üzüntü,öldürene desdek verirler.PERİŞAN OL AMERİKA,ĎÖKTÜĞÜN KANDA BOĞUL
    Cevapla
  • Turfab 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan inparatulugu bitmek üzere bölünecek Türkiye'nin hava deniz guclendirmeli ABD bir uçağında korlayiz Osmanlı turunlari yıllarca dünyayı yuneti şimdi devran bize geçer sayın Erdoğan ve genelkurmay başkanı Hulusi Akar türk milleti hak yemez yedirmez
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hulusi Akar Savunma Bakani, ayrica git biraz türkce ögren bilader..
    Cevapla
  • Mardinli Nesrin 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikada demokratik haklarini kullanan masumlar bidon ve ekibi tarafindan terorist ilan edildi demokrasi ayaklar altinda
    Cevapla
  • Son Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin meclisini basarak hak aramaz,teröristten ne farklari var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler