Rusya OAC'de operasyon yapmak için harekete geçti

Suriye, Libya ve dünyanın birçok noktasında hamlelere imza atan Rusya, isyancılara karşı hava desteği vermek hedefiyle Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) yetkilileriyle hava sahasını kullanmak için görüşmeler yapıyor.

Rusya OAC'de operasyon yapmak için harekete geçti
Rusya OAC'de operasyon yapmak için harekete geçti
GİRİŞ 18.01.2021 12:03 GÜNCELLEME 18.01.2021 13:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya, ülkede artan güvenlik sorunlarına karşı destek vermek amacıyla Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) yetkilileriyle hava sahasını kullanmak için görüşmeler yapıyor.

 

Ulusal basında çıkan haberlerde, güvenlik sorunları yaşanan ülkeye, isyancılara karşı hava desteği vermek hedefiyle Rus yetkililerinin, Rusya'nın askeri uçaklarına izin verilmesi yönünde Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

OAC hükümeti ise konuya ilişkin henüz resmi açıklama yapmadı.

 

Yaklaşık yüzde 80'i silahlı gruplarca kontrol edilen ülkede, Değişim İçin Vatanseverler (CPC) koalisyonu çatısı altında toplanan isyancı gruplar başkent Bangui'yi ele geçirmek için saldırı başlatmıştı.

OAC Dışişleri Bakanı Sylvie Temon, geçen ay ülkede düzenlenen seçim sürecinin güvence altına alınabilmesi için Rusya’dan ve Ruanda’dan yardım talebinde bulunmuştu. Ruanda ve Rusya, OAC’nin yardım talebine olumlu yanıt verip ülkeye yüzlerce asker göndermişti. Rusya makamları, BM İstikrar Misyonunda (MINUSCA) görevli 14 Rus subayın dışında OAC yetkililerinin talebi üzerine ülke ordusunu eğitmek için ülkeye çok sayıda Rus askeri personelinin gönderildiğini kaydetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye neden Somali’de operasyon yapmıyor yüzde 90 ı örgüt tarafından yönetiliyor bi kaldı mogadişö Sudan da da aynı şeyi gördük
    Cevapla
  • ezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir ülke. Ve neden bu halde, bu kadar fakir ve bu kadar istikrarsızlık hakim? Daha büyük soru, Rusya ne alaka?
    Cevapla
  • ZEYNEL 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya böyle bir fırsatı kaçırır mı hiç ??
    Cevapla
  • Busra 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok guzel
    Cevapla
  • Erhanca 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen Arif kardeşim
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mu güzel ? Kardeşim af edersin de sen hangi dünyada yaşıyorsun ? Rusya Suriye’yi bombardıman yağmuruna tuttuğu için bu kadar mülteci Türkiye sınırına dayandı. Rusya bugün ABD’nin elini çektiği ya da ABD’nin güç kaybettiği bölgeleri ele geçirmeye çalışıyor. Maalesef başarılı olacaklar çünkü ABD artık daha çok kendi iç işlerine konsantre oluyor. Bizim için değişen bişey var mı ? Bence yok. Ha ABD ha Rusya hepsi birbirinden beter. Libya’da da Rusya var karşımızda. Hafter’e Rusya’da, ABD’de, Fransa’da destek veriyor. Biz kendi işimize bakmalıyız ABD ve Rusya gibi ülkeler sömürgeci ülkeler. Bunlar kendilerinden başka kimseyi düşünmezler. Katlederler ancak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!