Yunan medyasından Ege'de Türkiye'ye karşı 12 mil önerisi

Türkiye'nin yayımladığı son NAVTEX'leri sayfalarına taşıyarak "Ankara bizimle dalga geçiyor" ifadelerini kullanan Yunan Pentapostagma gazetesi, şimdi de Ege'deki adaların karasularını 12 mile çıkartılarak Türkiye'ye karşı bir adım atılması gerektiğini savundu.

Yunan medyasından Ege'de Türkiye'ye karşı 12 mil önerisi
Yunan medyasından Ege'de Türkiye'ye karşı 12 mil önerisi
GİRİŞ 18.01.2021 13:42 GÜNCELLEME 19.01.2021 08:07
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Yunan Pentapostagma gazetesi, İyon Denizi'nde uygulanan 12 mil kararının Ege'de de uygulanması gerektiğini belirtilen bir haber yayımladı.

 

Yunanistan karasularını 12 mile çıkarmayı onayladı

Gazetede yer alan haberde, ellerindeki en büyük silahın bu olduğu kaydedilerek, "Yunanistan'ın elinde karasularını 12 mile kadar genişletme hakkı adı verilen büyük silah var. Kıta sahanlığının sınırlandırılmasına yönelik müzakereler başlamadan önce bu silahımızı kullanmalıyız ve anlaşmazlık durumunda Lahey'e gitmeliyiz" ifadeleri kullandı.

 

Gazete, Yunan adalarının 6 ve 12 millik karasularının haritasını paylaştı

"BU BİR SAVAŞ SEBEBİDİR"

İyon Denizi'ndeki karasuların 6 milden 12 mile çıkarılmasıyla ilgili kararnamenin Yunanistan'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi sonrası açıklama yapan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, bunun Ege'de uygulanması durumunda savaş sebebi olacağını, Türkiye'nin de teyakkuzda olması gerektiğini vurgulamıştı.

Cihat Yaycı tehlikeli gelişmeyi açıkladı: Türkiye teyakkuzda olmalı, bu savaş sebebidir

Geçtiğimiz gün Türkiye'nin NAVTEX kararlarını değerlendiren Pentapostagma, bu adımların "kışkırtıcı" olduğunu kaydetmişti. Yunanistan ile Türkiye arasında gerilimin artmasıyla Türk tarafının "NAVTEX yağmuru" başlattığını belirten gazete, "Ankara bizimle dalga geçiyor" ifadelerini kullanmıştı. Gazete ayrıca, Türkiye'nin haddini aştığını, Ege Denizi'ndeki bazı bölgelerde Aralık ayına kadar tatbikat yapmayı planladığını iddia etmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 34
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaş olsa şu yunanistanı alsak pakistan tarafından atom bombamızda hazır her türlü savaşa hazırız biz halk olarak topyekün hazırız
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz 12 mil değil 24 mile çıkarırsak adalar kendi karasularımızda kakır. Bu aptallar neyin peşinde. Adalarına ulaşmak için bşzden vize almak zorunda kalırlar.
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek çare bu adaları almak.
    Cevapla
  • adboz40 3 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan şuki,yunan kaşınıyor,ve önce adalar,sonrada muhtelif yerlerini kaybetmek istiyorlar,şakamız yok.savaşsa savaş,siz bilirsiniz
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hiçmi tarih okumazlar.bütün işlerini güçlerini bırakmışlar 12 mil ateşiyle oynuyorlar.ne aptalca hareketler.senin başka işin yokmu.bşr zamanlar haçlılar vardı.seni koruyabildimi.neden bizi zorluyorsun.seni kim arkadan kullanıyor.hiçmi aklınız yok sizin hiçmi.türkiye ile dost ol.kıyamete kadar başına bir iş gelmez.istetsen ordun olmasın.biz siz değiliz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...