Pompeo'dan 'Uygur Türklerine soykırım yapılıyor' açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesinde "soykırım" ve "insanlığa karşı suç" işlediği sonucuna vardıklarını açıkladı.

Pompeo'dan 'Uygur Türklerine soykırım yapılıyor' açıklaması
Pompeo'dan 'Uygur Türklerine soykırım yapılıyor' açıklaması
GİRİŞ 19.01.2021 20:49 GÜNCELLEME 20.01.2021 08:05
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, görev süresinin son gününde Doğu Türkistan ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Pompeo yaptığı yazılı açıklamada, son 4 yıldır Çin'in Uygur halkına yönelik davranışlarını özel bir dikkatle incelediklerini belirterek, "Mevcut gerçeklerin dikkatli bir şekilde incelenmesi sonucunda, Mart 2017'den bu yana, Çin Komünist Partisinin yönetimi altındaki Çin yönetiminin Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere Sincan'daki diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insanlığa karşı suç işlediği sonucuna vardım" ifadesini kullandı.

Bölgedeki incelemelerinin sürdüğünü vurgulayan Pompeo, "Aynı şekilde elimizdeki verilere bakarak, Çin yönetiminin Müslüman Uygur halkı başta olmak üzere Sincan'daki diğer etnik ve dini azınlıklara yönelik insanlığa karşı soykırım işlediği sonucuna vardım. Bu soykırımın devam ettiğine ve Çin yönetiminin Uygur halkını yok etmeye yönelik sistematik bir girişimine tanıklık ettiğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 105
  • Ayyıldız 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahh bu dış güçler ah
    Cevapla
  • Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Komunist çinliler kendinden olmayan kendileri gibi dinsiz ateit olmayan hiç kimseyi kabul etmez bunun için çinde yaşayan tibetli, uygur, moğol, hristiyan, budist, müslüman, musevi ve diğer azınlıklar eli den geldiği kadar zulüm ederler tam bir ırkçı faşist zihniyet!
    Cevapla
  • KAZİ-KE 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılacak abd nin yerini alacak olan çinde yahudilerin ticari ortaklık sahiplenme v.s. yollarla yerleşme çindede yaptırım ve söz sahibi olma hızla sürüyor bu müslümanlara yeniden yoğun baskı ve öldürmeye varan dereceye çıkmasından anlaşılıyor. Yani yeni ve son kozlarıoynayan aktörler Türkiye ve arkasındaki müslüman halklar karşısında Çin ve yahudi halk.
    Cevapla
  • Birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir taşla iki kuş, alttan Türkiye' nin vicdani duygularını depreştirip çinle arasını açıp bölgeden çini çekmek, beride çin' e bu mazeretlerle her konuda yüklenmek (haa çinin yaptığı zulmü inkar etmiyorum elbet hak yerini bulacak), ey abd siz ne zaman insan haklarını düşündünüz, madem bu kadar duyar kasıyorsunuz, ırkçılığa çözüm olun, daha demokratik karışıklıkları çözememiş bir abd' nin hiç bir yere insan hakları veya demokrasi mavalları atmasına kanacak bir dünya yok karşılarında yemezler.
    Cevapla
  • Acayip ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Elbet hak yerini bulacak...diyon da bu müslüman ülkelerden hiç ses çıkmadan mı olacak, bu zalimlere sus pus olan güruha katılmaktan uzak eylesin Rabbim
    Cevapla
  • özkonyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Akılları sıra uygurları tarafına çekip onları çine karşı kışkırtacak. yüreğin yetiyorsa natoyu devreye sok. çine karşı harekat başlatsınlarda görelim. samimilermi değillermi. türkiyenin imajına türk dünyasında zarar vermek .bak türkiye birşey yapamıyor ama ben sesimi çıkartıyorum diyor.
    Cevapla
  • biri 3 yıl önce Şikayet Et
    samimi veya değil, kışkırtmasında ne sakınca var, imajmı önemli yoksa oradaki insanların en alçakça yok edilmesimi? Ha bizim şakülümüz kaymasın diye yok oluşlarını, yok olurlarken de namuslarını haysitetlerinin ayaklar altına alınmasını mı seyredelim????? Allah Azze ve Celle bunun hesabını önce bize sorar sonra tüm ümmete. Allahtan korkun biraz
    Cevapla
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahil cahil yorum yapmayın ya, zulüm var. Adam açıklama yapmış, sen oturduğun yerde yalakalık peşindesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...