Biden yönetiminden 'Kaşıkçı' cinayeti vaadi!

ABD'nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne aday gösterdiği Avril Haines, görevinin Senato tarafından onaylanması durumunda, Suudi Arabistanlı Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin detaylı bir rapor yayımlayacağını açıkladı.

Biden yönetiminden 'Kaşıkçı' cinayeti vaadi!
Biden yönetiminden 'Kaşıkçı' cinayeti vaadi!
GİRİŞ 19.01.2021 23:35 GÜNCELLEME 20.01.2021 20:02
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Biden, yarın yemin ederek başkanlık görevine oturmaya hazırlanırken, yönetimdeki çeşitli görevlere aday gösterdiği isimlerin Senatodaki onay oturumları da devam ediyor. 

Biden'ın Ulusal İstihbarat Direktörü adayı Avril Haines, Senato İstihbarat Komitesinde senatörlerin sorularını yanıtladı. 

Demokrat Senatör Ron Wyden, Haines'e "Sayın Haines, bildiğiniz üzere, Kongre, Ulusal İstihbarat Direktörlüğünün Kaşıkçı cinayetinin sorumlularına yönelik kapsamlı bir rapor hazırlamasını istemişti. Senato sizin görevinizi onaylarsa, bu kanun çerçevesinde bir rapor sunacak mısınız?" sorusunu yöneltti. 

Haines da "Kesinlikle sunacağım, kanunlara uyacağım." yanıtını verdi. 

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsoluğunda cinayete kurban gitmişti. 

ABD istihbaratı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın cinayetin arkasında olduğuna dair raporlar yayınlamış ancak Suudi Arabistan yönetimi bu suçlamaları reddetmişti.

YORUMLAR 32
  • Haloo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaşıkçı davasini suuda silah satmak icin kullaniyorlar
    Cevapla
  • Birol 3 yıl önce Şikayet Et
    Tramp Arapları sağdı şimdi biden ben de para istiyorum diyor bunun başka anlamı yok ya dediğimizi yaparsın ya da .....? Diyor biden.
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kaşıkçı naşı üzerinden habire SUUDİLERİ sömüren istismarcı siyaset aracı yapan USA ya pirim vermemeli. Suudiler ile görüşüp bu konuda kendi göbeğini kesmeli. Bizim Yargı sistemimizin bunların vesayetine ihtiyacı yok.
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    suudlara biraz daha silah satacaklar gibi gözüküyor. Temeli olmayan bina eninde sonunda yıkılır. Suudlar koltuğu kurtarma paniği ile TR'ye cilve yapıyor. Kaşıkçı dosyası elimizde. Bence Mekke ve Medine islam hilafetinin merkezi olmalı ve tüm müslümanlara ait olmalı Vatikan muadili.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam suya karıştı buhar oldu siz rapor diyorsunuz...
    Cevapla
  • Ahmet eliaçık 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne fark eder,erken olsaydı geri mi gelecekti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?