Trump Beyaz Saray'dan son kez ayrıldı! 'Geri döneceğim' deyip imalı sözlerle veda etti

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'dan son kez ayrıldı. Helikopterle Maryland'daki Joint Base Andrews askeri üssüne giden Trump, burada düzenlediği basın toplantısında herkese teşekkür ederek, "Bir şekilde geri döneceğim" dedi. Trump daha sonra başkanlık uçağı Air Force One ile, Joe Biden'ın yemin törenine katılmadan Florida'ya uçtu.

GİRİŞ 20.01.2021 17:11 GÜNCELLEME 20.01.2021 17:38
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

4 yıldır ABD Başkanı görevini yürüten Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump'a eşi Melania Trump eşlik ederken, helikoptere binen Trump daha sonra gazetecilere dönerek son kez el salladı.

Burada kısa bir açıklama yapan Trump, "ABD Başkanı olmak hayatımın en büyük onuruydu. Dünyadaki en harika insanlar, en harika ev... Sizlere 'elveda' demek istiyorum. Umarım bu benim için uzun soluklu bir ayrılık olmaz" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN OLARAK SON KEZ HALKA KONUŞMA YAPTI

Beyaz Saray'dan ayrılan Trump, Maryland'daki Joint Base Andrews askeri üssüne geldi ve burada bir basın toplantısı düzenledi. 

Trump'ın açıklamalarından satırbaşları;

"İnanılmaz bir 4 yıl geçirdik. Çok fazla şey başardık. Tüm aileme, arkadaşlarıma, çalışanlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu ailenin ne kadar çalıştığı konusunda kimsenin bir fikri yok.

Çok özel bir 4 yıl oldu. First Lady de inanılmaz bir zerafet, güzellik ve onur sergiledi.

Yaptıklarımız her açıdan inanılmazdı. Amerika'nın ordusunu yeniden inşa ettik. Uzay Gücü inşa ettik. Biz geçmişte hiç olmadığı kadar ordumuzu önemsedik. Onlara iyi baktık. Geçmişte gazilere iyi davranılmamıştı, onları çok önemsedik.

Artık şimdi onlara iyi davranmayan kişilerden kurtulduk. Vergi kesinti reformunu gerçekleştirdik. Ülkedeki en iyi reformlardan biriydi bu. Düzenlemeler son derece önemliydi.

İstihdam inanılmaz bir seviyeye geldi. Göreve geldiğimizde pandamı yoktu. Şubat'tan bu yana rakamlara bakarsanız, rakamlar oldukça iyiydi. Tüm dünya pandemiden etkilendi. İki katı fazla bir büyüme gerçekleştirdik. İnanılmaz rakamlar. Her şey dikkatlice yönetilirse, inanılmaz şeyler gerçekleşebilir. Bunları gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ekonominin büyümesi çok önemli benim için. Pandemi bizi etkiledi ama tüm dünya etkilendi. Kimse bundan kurtulamadı. Biz tıbbi bir mucize gerçekleştirdik. 9 ayda aşıyı gerçekleştirdik. Yıllar sürebilir bunu gerçekleştirmek, biz hızlıca bunu yaptık.

Biz çok çalıştık. Sporcuların da dediği gibi biz her şeyi sahada yaptık. Biz Florida'da otururken birbirimize bakıp, daha sıkı çalışmazdık diyeceğiz. Çok fazla engel aştık ve 75 milyon oy aldık. Görevde olan başkanın bu kadar oy alması bir onurdur.

Çok fazla şey yaptık ve hala yapılabilecek şeyler var. İlk yapılması gereken şey, Çin virüsünden etkilenen ailelere saygı ve sevgimizi sunmak olmalı. Biz burada sevgimizi sunmak istiyoruz. Şunu söylemek istiyorum, siz inanılmaz insanlarsınız, burası harika bir ülke. Benim için başkanınız olmak en büyük onurdu.

Bu ülkenin geleceği hiç daha iyi olmamıştı. Yeni idare için temeli hazırladık, başarılı olacaklarına inanıyorum. 1917'den bu yana en büyük salgın yaşandı ama buna rağmen bizim yaptığımız şeyler inanılmazdı. Hoşçakal derken sizi sevdiğimi söylemek istiyorum, bir şekilde geri döneceğiz.

Mike Pence'e, Kongre'ye teşekkür etmek istiyorum. Washington DC'deki harika kişilere teşekkür etmek istiyorum. Yakında görüşeceğiz."

FLORIDA'YA UÇTU

Trump daha sonra Joe Biden'ın yemin törenine katılmadan Florida'ya uçtu. Trump daha önce Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıklayarak modern zamanların devir teslim törenine katılmayan ilk ABD Başkanı olmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Ccc 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya bir yalancıdan kurtuldu git geri hiç gelme sahte ve kalitesiz insan
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bunlara karsi reisimize sahip cikacagiz.bunlari sadece reis dize getirir.chp nin yapacagi isler degil bunlar.boyunu asan isler bay kemal 2 gunde anahtari bidon a teslim eder.dunya siyaseti gungectikce zorlasiyor.akli basinda liderlere ihtiyac var.
    Cevapla
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bidon yıllar önce siyonist olduğunu söylemiş bir adamdır, gazetelerde manşet olmuştu ve israil için çalıştığını hiç gizlememişti, şimdi turp çok aranılacak zaten tam turp mevsimi.
    Cevapla
  • Türkiye Denzli 3 yıl önce Şikayet Et
    sizde adalet varsa dünyanın hiçbiryerinde adalet yok
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump iki şeye vurgu yapıyor: 1 Mike Penc'e beni arkadan hançerledin, Seninle göz göze görüşeceğiz Açık olan hesabı çok yakında göreceğiz.! 2. 75 Milyonun üzerinde oy almış olmama rağmen Beni internet sayım sistemiyle (oy çalarak) kaybettirdiniz, bunun hesabını geri dönüşümde göreceğiz.! Uzun soluklu bir Savaşımız başlamıştır, bunu yakında herkes görecek... Trump bunları söylüyor, herkes iyi anlasın. Bieden bundan sonra ayaklarını denk al.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü