ABD Müslüman toplumundan Joe Biden'a teşekkür

ABD’nin 46'ncı Başkanı Joe Biden'ın dün yemin ederek göreve başlamasına, ülkede yaşayan Müslüman toplumundan da tebrik ve destek geldi.

ABD Müslüman toplumundan Joe Biden'a teşekkür
ABD Müslüman toplumundan Joe Biden'a teşekkür
GİRİŞ 21.01.2021 22:37 GÜNCELLEME 21.01.2021 22:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ülkenin en büyük Müslüman sivil haklar savunucusu Amerika-İslam İlişkileri Konseyince (CAIR) yapılan açıklamada, Biden'ın ofisteki ilk gününde "Müslüman yasağı" olarak bilinen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın politikasını geri çevirmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

CAIR Direktörü Nihad Awad

Açıklamada görüşlerine yer verilen CAIR Direktörü Nihad Awad, Biden’dan seçim vaatlerini tutmasını beklediklerini vurgulayarak, "Biden yönetiminin, federal hükümet içinde Müslümanların ve göçmenlerin dini ve ırksal profillerinin çıkarılmasına yol açan sistemik adaletsizlikleri ele alarak daha da ileri gitmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Amerika'daki Müslüman örgütlerinin en büyük şemsiye grubu olan ABD Müslüman Örgütleri Konseyi (USCMO) de internet sitesindeki açıklamasında, "Selefinin kötü ve bölücü Müslüman seyahat yasağını kaldırdığı için Başkan Biden'a yürekten tebrik ve şükranlarımızı iletiyoruz." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, USCMO’nun kayıtlarına göre 88 binden fazla kişinin söz konusu yasaktan direk etkilendiği aktarılarak, Biden’a "2017’den bu yana kasıtlı olarak kenarda tutulduğu için yığılma yaşanan vize başvurularının çözümü için de adım atması" çağrısında bulunuldu.

- TRUMP'IN İLK İCRAATLARINDAN "MÜSLÜMAN ÜLKELERE VIZE YASAĞI" OLAYI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, göreve geldikten bir hafta sonra 27 Ocak 2017'de İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Çad ve Kuzey Kore'ye seyahat yasağı getiren kararnameyi imzalamış ancak kararın geniş kitlelerce protesto edilmesi üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın hafifleterek ve güncelleyerek tekrar yürürlüğe koyduğu, aralarında Müslüman bazı ülkelerin de olduğu 7 ülkeyi hedef alan seyahat yasağını Haziran 2018'de 4'e karşı 5 oyla onaylayarak, Amerikan Anayasası'na uygun bulduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah ah bu gizli düşman çok şedittir...
    Cevapla
  • Muş 3 yıl önce Şikayet Et
    Adı müslüman yaşantısı dinsiz ne bekleyeceksiniz bu zihniyetten
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyin teşekkürü bu ? Ortadoğu’da müslüman din kardeşlerimizi katlettiği için mi ?
    Cevapla
  • apo 3 yıl önce Şikayet Et
    ever
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar