İran'dan Suudi Arabistan'a 'müzakereye hazırız' mesajı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ülkesinin, Suudi Arabistan'la mevcut sorunların çözümü için müzakereye hazır olduğunu belirtti.

İran'dan Suudi Arabistan'a 'müzakereye hazırız' mesajı
İran'dan Suudi Arabistan'a 'müzakereye hazırız' mesajı
GİRİŞ 24.01.2021 14:55 GÜNCELLEME 24.01.2021 14:55

Sözcü Hatibzade, Suudi Arabistan'ın Körfez'deki bazı ülkelere yönelik siyasetinde olumlu değişiklikler yaptığına işaret ederek, şu ifadeyi kullandı:

"Bu politika değişiklikleri ciddi şekilde gündemlerinde olursa ve Suudiler sorunların çözüm yolunun bölgesel iş birliği olduğu sonucuna varırsa, bu durumu memnuniyetle karşılayacak ilk ülke İran olur." 

"SUUDİLERİN BAZI ENDİŞELERİ OLABİLİR"

İki ülke arasındaki sorunların çözümü için müzakerelere hazır olduklarını kaydeden Hatibzade, "Suudilerin bazı endişeleri olabilir ve bu konular hakkında görüşülmesi gerektiğini vurguluyoruz. Hürmüz Barış Girişimi, bu konuları görüşmeyi kapsıyordu."diye konuştu.

İranlı sözcü, ülkesinin bölgesel barış için Hürmüz Barış Girişimi'ni sunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Ne yazık ki şimdiye kadar gördüğümüz şey, Suudi Arabistan dahil olmak üzere Basra Körfezi'ndeki bazı ülkelerin bu konuda İran'ın önerilerini yanıtsız bırakması oldu."

DOHA ARA BULUCU OLABİLİR

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, 19 Ocak'ta Körfez'deki Arap ülkelerini İran ile diyaloğa davet ederek, Doha'nın bu konuda ara buluculuk edebileceğini duyurmuştu.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Katar'ın diyalog çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi