80 ülkeden işgal göçü

2020’de salgına rağmen 80 ülkeden 20 binden fazla Yahudi İsrail’e taşındı. İsrail yeni gelenlere vatandaşlık verip, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin toprakları üzerine inşa edilen evlere yerleştiriyor.

80 ülkeden işgal göçü
80 ülkeden işgal göçü
GİRİŞ 25.01.2021 07:45 GÜNCELLEME 25.01.2021 07:45
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İsrail, 2021 yılında gerçekleşecek olan yeni göçmen dalgasına hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl korona salgınına rağmen 80 ülkeden 20 binden fazla Yahudi İsrail’e taşındı. Sözde “İsrail’e Dönüş Yasası”na göre herhangi bir Yahudi’nin çocuğu ya da torunları eğer İsrail’e göç ederse, otomatik olarak İsrail vatandaşlığı alma hakkına sahip oluyor. İsrail yönetimi önümüzdeki yıllarda 250 bin Yahudi’nin ülkeye döneceğini öne sürüyor.

YAHUDİ GÖÇ DALGASI

Yahudi Göçmenlik Bakanlığı, dünyanın dört bir yanından 80 ülkeden 20 binden fazla yeni göçmenin İsrail’e yerleştiğini açıkladı. Korona korkusunun Yahudilerin İsrail’e göç etmelerinin yeni bir nedeni haline geldiği ve Yahudiler’in İsrail’de kendilerini güvende hissettiği öne sürüldü. İsrail’in, sağlık kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından yeni bir Yahudi göçü dalgasına hazırlandığını doğrulandı

Ekonomik krizler, dini ve ideoloji gibi nedenlerle Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen göçmenlerin çoğunluğu oluşturuyor. Amerika’dan İsrail’e Yahudi göçünü teşvik eden Nefesh B’Nefesh adlı kuruluş şu açıklamayı yaptı: “Geçen yıl 811 aile, buna ek olarak evli olmayan bin kişi ve 332 emekli İsrail’e taşınmayı seçti. Son gelenler arasında 198 doktor korona ile mücadelede ön saflarda savaştı.”

İŞGAL TOPRAKLARINA YERLEŞİYORLAR

İsrail’in, uyguladığı işgal politikası çerçevesinde gelen Yahudilerin büyük kısmı, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da Filistin toprakları üzerine inşa edilen yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine yerleştiriliyor. Doğu Kudüs’te bulunan Yahudi yerleşimci sayısı 200 bini, Batı Şeria’daki yerleşimci sayısı ise 400 bini aştı.

YORUMLAR 47
  • Afg 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam Azrailden kaçıp uçağa binmiş, uçak kalkmış bakmış Azrail geliyor, uçağı düşürecek, adam duryapma onların suçu yok desede, Azrail ben bukadar kişiyi u uçağa toplayana kadar e çektim biliyormusun demiş. Anlayana :)
    Cevapla
  • Cengiz HAAANNÑ... 3 yıl önce Şikayet Et
    LAN MASAL ANLATMAYIN. TÜRKİYE ACİLEN ÖVÜNMEYİ TERKEDIP TÜM DÜNYADAN SAVUNMA SANAYİYİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN ARGE ÇALIŞMASI YAPSIN.YOKSA İŞİMİZ ZOR.MİLLİ GÜVENLİĞİMİZ TEHDİT ALTINDA.Bu bir Uyarıdır TURKIYEYE BENCE.DECCAL GELİYOR. ANLAMI BU BENCE
    Cevapla
  • Gezginmisafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hal böyleyken biz de 1934/2525 sayılı kanun ile kendilerini gizleyen Yahudileri bir bir Gönderelim gitsinler...
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Son için toplanıyorlar. ahirzamanda yahudilerle savaşacaksınız... hadisi söylendiğinde büyük ihtimal birşey anlamadılar. ortada savaşacak kadar yahudi mi vardı. ama şuan herşey apaçık. siyonistler yok olmak için toplanıyorlar.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    toplama başlıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü