İngiltere açıkladı! WhatsApp dünya çapında 33 milyon kullanıcı kaybetti

WhatsApp'ın veri paylaşımıyla ilgili gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gideceğini duyurmasının ardından, dünya genelinde Ocak 2021'in ilk üç haftasında 33 milyona yakın kullanıcı kaybettiği açıklandı. Aldığı kararla çok sayıda ülkede okların hedefi olan WhatsApp, uygulamadan kaçış nedeninin yeni gizlilik sözleşmesindeki değişiklikler olduğuna inandıklarını duyurdu.

GİRİŞ 25.01.2021 14:53 GÜNCELLEME 26.01.2021 16:58
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

WhatsApp, veri paylaşımıyla ilgili gizlilik sözleşmesinde değişikliğe gideceğini duyurduktan sonra milyonlarca kullanıcısını Signal ve Telegram'a kaptırdı.

Kullanıcıların büyük tepki göstermesi üzerine şirket, 8 Şubat olarak belirlenen yeni sözleşmenin kabulüyle ilgili son tarihin 15 Mayıs'a ertelediğini duyurmuştu.

WhatsApp bu süreçte de "ortalıktaki hatalı bilgileri düzeltmeye yönelik çalışma yapacaklarını" söyledi.

33 MİLYONA YAKIN KULLANICISI KAYBETTİ

İngiltere Parlamentosu'nun İçişleri Komitesi'yle paylaşılan verilere göre; Ocak ayının ilk üç haftasında Signal dünya genelinde 7.5 milyon kullanıcı, Telegram da 25 milyon kullanıcı kazandı. Her iki artışın da WhatsApp'taki kayıptan kaynaklandığı belirtildi.

WHATSAPP DİBİ GÖRÜRKEN, SIGNAL UÇUŞA GEÇTİ

App Annie adlı analiz şirketinin derlediği verilere göre WhatsApp, ay başında İngiltere'de en çok indirilen 8. uygulama iken, 12 Ocak itibariyle sıralamada 23'e düştü. Buna karşın Signal, 6 Ocak'ta sıralamada ilk 1000'de bile değilken, 9 Ocak'ta ise İngiltere'de en çok indirilen uygulama oldu.

ÖNEMLİ İSİMLER SIGNAL VE TELEGRAM'I ÖNERMİŞTİ

Signal uygulanmasının yükselişinde en büyük etken, Elon Musk'ın attığı tweet oldu. Türkiye'de ise, BAYKAR Genel Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli uygulama BİP'in yanı sıra Telegram ve Signal'i önermişti. 

WHATSAPP'TAN YENİ AÇIKLAMA

İngiltere Parlamentosunun İçişleri Komisyonu'nda konuşan WhatsApp'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika sorumlusu Niamh Sweeney, uygulamadan kaçış nedeninin yeni gizlilik sözleşmesindeki değişiklikler olduğuna inandıklarını söyledi.

Yeni düzenlemenin iki amacı olduğunu belirten Sweeney, bunları şöyle sıraladı: "İş bağlantılı mesajlaşmalarla ilgili yeni özellikler getirmek ve uygulamanın mevcut sözleşmelerine ilişkin daha fazla açıklık ve şeffaflık getirmek."

Sweeney, "Dünyanın hiçbir yerinde Facebook ile veri paylaşımımızda bir değişiklik yok" dedi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 29
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Katiller vatan hainleri hariç olmak üzere geride kalan tüm taploda Engelli Kardeşlerimiz için genel AF verilsin kardeşimin engelli Raporu var yanlışlıkla 8- kişiye otomatikmen argo mesaj gitmiş 2012- yılında oldu 2018- de kardeşim tırafik kazası sonucu omur-iliği felci oldu 2020- de tekerlekli sandalye ile cezaevine Gitmiştir dosya no:2013/34 esas Antalya-1 ağır ceza mahkemesi tarafından Haksızlığa uğramıştır Telefon kardeşimin değil içindeki simcart başkasının Rasgele ceza verilmesi Hukuka Aykırıdır Adalet bakanımız yardımcı olursa sevinirim okadar cimere yazdık faydası olmadı Saygılarımızla arz talep ederim
    Cevapla
  • altair 3 yıl önce Şikayet Et
    3 üde aynı asıl bunlardan uzak durmak
    Cevapla
  • Has,Yerli.ve.milli. 3 yıl önce Şikayet Et
    WhatsApp'la.işim.olmaz,işi.olanlarla.da.hiçbir.işim.olmaz.
    Cevapla
  • Onur karagül 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle signal diyorum WhatsApp gibi sade ve artı olarak görüntü ve ses muhteşem
    Cevapla
  • metin 3 yıl önce Şikayet Et
    Watsba geri dönüş başlamış şahsıma sildim watsabın en güzel tarafı durum ve sadelik yi ama nedense bip telegram gibi kurumlar durum yok ve saçma sapan özellikler var hata birinde konum açtınmı etrafındakileri görüyorsun çokmu zor watsabı kopyalamak
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    tuvaletteki durumuna kadar sürekli birşeyler paylaşmak gereği duyan senin gibiler için bundan vazgeçmez oldukça zor olsa gerek.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Kullanma o zaman
    Cevapla
  • Türkçe ögretmeni 3 yıl önce Şikayet Et
    Ah be Metinim bi de ne kastettiğini anlatabilsen ya tadından yenmeyecen
    Cevapla
  • Nisa 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle haklısın ız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu