Suudi Arabistan ekonomiye yılda 40 milyar ABD doları pompalayacak

Suudi Arabistan, Pazar günü, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun ülke ekonomisine yılda 40 milyar ABD doları pompalamasını da içeren beş yıllık bir stratejiyi onayladı.

Suudi Arabistan ekonomiye yılda 40 milyar ABD doları pompalayacak
Suudi Arabistan ekonomiye yılda 40 milyar ABD doları pompalayacak
GİRİŞ 25.01.2021 19:44 GÜNCELLEME 25.01.2021 19:46

Suudi Basın Ajansı'nın bildirdiğine göre, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz, bu stratejinin ülkede yaşam kalitesini yükselteceğini ve çeşitli geleneksel ve modern sektörlerde kapsamlı ve sürdürülebilir kalkınma kavramını gerçeğe dönüştüreceğini söyledi.

Stratejiye göre, Suudi Arabistan Yatırım Fonu önümüzdeki yıllarda, iştirakleri aracılığıyla ülkenin petrol dışı gayri safi yurtiçi hasılasına (GSYİH) kümülatif 320 milyar ABD doları katkıda bulunulması da dahil birçok amacı gerçekleştirmeye çalışacak.

Fon ayrıca 2025 sonuna kadar doğrudan veya dolaylı olarak 1,8 milyon kişiye istihdam yaratmanın yanı sıra 1,06 trilyon ABD dolarının üzerinde bir aktif büyüklüğe erişmeyi de hedefliyor.

Suudi Veliaht Prensi, "Kamu Yatırım Fonu'nda sadece şirketlere ve sektörlere değil krallığın ve dünyanın geleceğine yatırım yapıyoruz" dedi.

 

KAYNAK: XINHUA HABER AJANSI
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'