Moderna'nın aşısı tüm koronavirüs mutasyonlarını yendi

ABD'li ilaç şirketi Moderna, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının İngiltere ve Güney Afrika'da bulunan virüsün mutasyona uğramış yeni türüne karşı etkili olduğunu açıkladı. Moderna yetkilileri, mevcut aşıya destek olarak yeni aşı üretimine başlayacaklarını da söyledi. Yetkililer, virüsün yeni türlerinin aşının koruyuculuğunu azalttığının kanıtlanması durumunda, yeni aşının gelecekte piyasaya sürülebileceğini kaydetti

Moderna'nın aşısı tüm koronavirüs mutasyonlarını yendi
Moderna'nın aşısı tüm koronavirüs mutasyonlarını yendi
GİRİŞ 26.01.2021 08:05 GÜNCELLEME 26.01.2021 10:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınında virüsün yeni türü nedeniyle birçok ülkede salgının kontrolden çıkması üzerine aşı şirketleri geliştirdikleri aşıları yeni türe karşı test etmeye başladı.

ABD'li ilaç şirketi Moderna tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşının yapılan laboratuvar testlerinde İngiltere ve Güney Afrika'da bulunan virüsün yeni türüne karşı etkili olduğu ve aşının virüsü nötralize edici antikorlar ürettiği bildirildi.

Şirket, geliştirdikleri aşının iki dozluk uygulama ile bugüne kadar dünya çapında tespit edilen tüm türlere karşı koruyucu olmasının beklendiğini açıkladı.

"AŞI GÜÇLENDİRİCİYİ TEST EDECEĞİZ"

Moderna, yapılan çalışmalar ile aşının yeni türe ve gelecekte ortaya çıkabilecek türlere karşı etkili olup olmayacağını anlamak için klinik öncesi çalışmalarda Güney Afrika'daki türe karşı bir aşı güçlendiricinin test edileceğini ifade etti.

"YEDEK AŞI" GİRİŞİMİ

Öte yandan Moderna yetkilileri, mevcut aşıya destek olarak yeni aşı üretimine başlayacaklarını da söyledi. Yetkililer, virüsün yeni türlerinin aşının koruyuculuğunu azalttığının kanıtlanması durumunda, yeni aşının gelecekte piyasaya sürülebileceğini kaydetti.

Virüsler sürekli olarak mutasyona uğramasına rağmen bilim insanları İngiltere ve Güney Afrika'da keşfedilen Kovid-19 mutasyonlardan endişe duyuyor.

Mutasyonun, virüsün temel işlevlerini değiştirebileceğine inanılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ya aşı işe yaramıyor denirse kime satıp da nüfusu azaltacak. Mallarına kötü dedirtmemeleri lazım. YEMEDİK
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    palavra
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı