ABD'de "yerli malı" dönemi başlıyor

ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'dan, "yerli malı" adımı geldi. Made in America "Amerika'da üretilmiştir" sloganıyla imzalanan kararnamede, ülkede üretimin güçlendirilmesi ve devletin ABD ürünlerinin satın alınmasına öncelik vermesi isteniyor.

ABD'de "yerli malı" dönemi başlıyor
ABD'de "yerli malı" dönemi başlıyor
GİRİŞ 26.01.2021 10:26 GÜNCELLEME 26.01.2021 10:29

ABD'de yerli üretim ağlarını harekete geçirmek amacıyla "Gelecek Amerikan malı olacak" sloganıyla kampanya başlatıldı.

Başkan Joe Biden, "Made in America" kararnamesini imzaladıktan sonra açıklama yaptı, özellikle küçük işletmelerin ana üretimdeki payını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

ÜLKE İÇİNDEKİ ÜRETİM ARTIRILMASI PLANI

Otomotiv sanayi ile ilgili bir örnek veren Biden, devlet alımlarında yüzde elli yerli üretim zorunluluğu olmasına rağmen, motor ve ana aksam gibi bölümleri yurtdışından aldıklarını söyledi.

Atılacak adımlarla, ülke içinde üretimin arttırılması ve devlet alımlarında yerlilik oranının yükseltilmesi planlanıyor.

Biden, Trump'ı eleştirirken, "Benzer adımları bir önceki yönetim de denedi ama bunu sağlayacak yasal alt yapıyı sağlayamadılar" dedi.

KARARNAMEYİ İMZALADI

İmzaladığı kararname ile vergi mükelleflerinin paralarının federal hükümet tarafından yerli mallara harcanacağının altını çizen Biden, "Sadece önemli ulusal güvenlik, insani yardım ve acil durum ihtiyaçları hariç tutularak, Amerikan malları önceliğimiz olacak." diye konuştu.

Biden, yeni tip korona virüs (Kovid-19) ile mücadelede de ABD'nin kendi koruyucu ekipmanlarını üretmesi gerektiğine işaret ederek, "Kovid-19 salgınının de bize gösterdiği gibi, bu ülke bir kez daha asla ABD vatandaşlarının korunması için gerekli ürünlerin tedarikinde başka bir ülkeye bağımlı kalamaz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!